Bir hasta yatağında 4 hasta çocuk   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-23-2010 (18:54)   Son Mesaj: 12-23-2010 (18:54)    Cevap: 0    Gösterim: 1054  

    12-23-2010

    Bir hasta yatağında 4 hasta çocuk

    Bir hasta yatağında 4 hasta çocuk


    Türkiye'nin doğurganlık oranının en fazla olduğu iller arasında yer alan Şanlıurfa'da, Çocuk Hastalıkları Hastanesi kış aylarında zaman zaman kapasitesinin 2 katından fazla yatan hastaya hizmet vermek zorunda.

    Türkiye'nin en kalabalık illerinden biri olan ve doğurganlık oranının en fazla olduğu iller arasında yer alan Şanlıurfa'da, Çocuk Hastalıkları Hastanesi kış aylarında zaman zaman kapasitesinin 2 katından fazla yatan hastaya hizmet sunuyor.
    İl merkezinin yanı sıra ilçelerden gelen hastalara da hizmet veren hastanede, özellikle kış aylarında soğuk algınlığı, zatürre ve bronşit vakalarındaki artış nedeniyle kapasitesinin çok üstünde hizmet verilmeye çalışılıyor. Hastanede, 3 kişilik odalarda bazı durumlarda 9-10 kişi kalabiliyor.

    14 uzman doktor ve 135 hemşirenin görev yaptığı hastanede, 2010 yılında yaklaşık 400 bin hastaya hizmet verildiğini aktaran yetkililer, bu hastalardan 17 bininin yatarak tedavi gördüğünü belirtti.

    Şanlıurfa'da uzun süredir yeni bir çocuk hastanesinin yapılmasının planlandığını ancak çeşitli aksaklılar nedeniyle henüz bunun gerçekleşmediğini dile getiren yetkililer, özellikle kış aylarında ciddi yatak sıkıntısının yaşandığını, ancak hastaları da geri gönderemedikleri için bazen oda ve yataklarda kapasitenin üzerinde hasta yatırıldığını kaydetti.

    Yetkililer, sorunun köklü çözümü için Türkiye'nin en büyük çocuk hastanelerinden birinin kentte kurulması gerektiğini ifade etti.

    Mevcut hastanenin Şanlıurfa için yetersiz olduğunu vurgulayan hasta yakınları da Şanlıurfa'ya acilen yeni bir hastane yapılması gerektiğini dile getirdi.

    Bu arada 229 yatağın bulunduğu hastanede, günlük 100 civarında hastanın giriş-çıkış yaptığı ve 450'nin üzerinde çocuğun yatarak tedavi gördüğü öğrenildi.

    Öte yandan mevcut sorunun geçici çözümü için, hastane bahçesine 2 katlı, 60 yatak kapasiteli prefabrik bir servisin yapılmasının planlandığı belirtildi.




    Bir hasta yatağında 4 hasta çocuk Yorumları