Vitrine belediye sansürüne açıklama   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-23-2010 (17:57)   Son Mesaj: 12-23-2010 (17:57)    Cevap: 0    Gösterim: 400  

    12-23-2010

    Vitrine belediye sansürüne açıklama

    Vitrine belediye sansürüne açıklama


    Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Köse, bazı basın kuruluşlarında yer alan ''bir mağazanın vitrinine belediye sansürü uygulandığı'' yönündeki haberle ilgili açıklama yaptı.

    Köse yaptığı açıklamada, ''Ağustos ayı içerisinde yapılan iş yeri denetimlerinde zabıta ekiplerimiz Sivas Belediyesi İlan Reklam ve Tabela Yönetmeliğinin ilgili hükümleri çerçevesinde işlem yapmıştır'' ifadesini kullandı.
    Zabıta Müdürlüğü'nden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Köse, zabıta tarafından, ilde faaliyet gösteren bir giyim mağazasında yapılan denetimle ilgili olarak bazı basın yayın organlarında yer alan haberleri anımsattı.

    Köse'nin açıklamasında, zabıtanın şehirde esenlik, huzur, sağlık ve düzenin sağlanmasıyla görevli olup bu amaçla, belediye meclisi tarafından alınan ve belediye zabıtası tarafından yerine getirilmesi gereken emir ve yasaklarla, bunlara uymayanlar hakkında mevzuatta öngörülen ceza ve diğer yaptırımları uygulamakla sorumlu olduğu, belediye zabıta teşkilatının çalışma usul ve esaslarının, çalışanların görev ve yetkilerinin yönetmeliklerle belirlendiği ifade edildi.

    Açıklamada, zabıta ekiplerinin ağustos ayında rutin iş yeri denetimi yaparken söz konusu giyim mağazasında da denetimde bulunduğu ve Sivas Belediyesi İlan Reklam ve Tabela Yönetmeliğinin ahlaka uygunluk bölümünün 5. maddesi çerçevesinde işlem yaptığı belirtildi.




    Vitrine belediye sansürüne açıklama Yorumları