Batum: Hiçbir parti ile işbirliğimiz yok   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-23-2010 (17:36)   Son Mesaj: 12-23-2010 (17:36)    Cevap: 0    Gösterim: 451  

    12-23-2010

    Batum: Hiçbir parti ile işbirliğimiz yok

    Batum: Hiçbir parti ile işbirliğimiz yok


    CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum, CHP'nin hiçbir partiyle işbirliği yapmak gibi bir konum içinde olmadığını söyledi.

    Kubilay'ın şehit edilişinin 80. yıl dönümü kapsamında Menemen'de düzenlenen tören sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Batum, kurultay sürecini geride bıraktıklarını, bu konunun artık partide tartışılmadığını ifade etti.
    Kurultaya yapılan itirazların geçerliliğinin olmadığını ifade ettiklerini, ilçe seçim kurulunun da bu itirazları reddettiğini anımsatan Batum, bazı televizyon kanallarındaki programlarda ret kararının ''devletin işi'' olarak yorumlanmasına ilişkin, ''utanç verici bir durum'' değerlendirmesini yaptı.

    Kurultay'ın ve sonuçlarının geçerli olduğundan kimsenin endişe duymamasını isteyen Batum, ''Bundan sonra yapacağımız iş, artık iktidar yürüyüşünü devam ettirmek olacaktır'' dedi.

    Batum, CHP'nin başka partilerle ittifakının söz konusu olup olmadığı yönündeki soru üzerine şunları kaydetti:

    ''Böyle bir beklentimiz yok. Bu seçimler çok önemlidir. Kazanacağız ve iktidar olacağız. Bize destek olmak isteyen herkesin, gereken desteği vereceğini düşünüyorum. Ama CHP'nin hiçbir parti, hiçbir kişiyle, kuruluşla işbirliği yapmak gibi bir konumu yoktur. Burada zaten yurttaşlarımızı, yüzde 42'yi görüyorsunuz. Bu yüzde 42'ye bir şekilde korkuyla baskıyla katılmamış, oy vermemiş yurttaşları da görüyorsunuz. Biz onların oylarını alacağız. CHP'nin kafasındaki tek düşünce 'Kurultay ne olacak' falan değil, artık 'İktidarı nasıl elde edeceğiz'dir. Bundan başka hiçbir şeyi ne parti meclisinde, ne başka bir yerde tartışmıyoruz, tartışmayacağız'' dedi.

    Batum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in İzmir ile ilgili sözleri hakkında da ''İzmir'e 'Gavur İzmir' diyen bir hükümetten başka bir şey beklenmez'' değerlendirmesinde bulundu.




    Batum: Hiçbir parti ile işbirliğimiz yok Yorumları