CHP, basketçilere saldırıyı Meclis'e taşıdı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-23-2010 (17:36)   Son Mesaj: 12-23-2010 (17:36)    Cevap: 0    Gösterim: 451  

    12-23-2010

    CHP, basketçilere saldırıyı Meclis'e taşıdı

    CHP, basketçilere saldırıyı Meclis'e taşıdı


    CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Kıbrıs Rum kesiminde saldırıya uğrayan Pınar Karşıyaka basketbol takımını TBMM gündemine taşıdı.

    CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, TBMM Başkanlığı"na, İçişleri Bakanı Beşir Atalay"ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Pınar Karşıyaka basketbolcuların ölümden şans eseri kurtulduğunu ifade eden Sevigen, İçişleri Bakanı"na şu soruları yöneltti:
    "Günler öncesinden hazırlık yapıldığı internet sitelerinden de duyurulan linç girişimine karşı önceden önlem almamanızın haklı bir gerekçesi var mıdır?

    Bütün istihbarat birimleri elinizdeyken saldırı yapılacağına ilişkin tek bir bilgi almadınız mı?

    Kendini korumaktan bile aciz duruma düşen bir ülkenin beş on polisine teslim edilen oyuncularımızın başına şans eseri bir şey gelmemesi sizin eseriniz değil mi?

    Daha önce burada oynanan maçlarda yine aynı şiddette olmasa da saldırılara uğrayan takımların durumu ortadayken bile bile hiçbir tedbir alınmamasının altında nasıl bir amaç yatmaktadır?

    Türk yetkililerinin ciddi bir ihmali olduğu yaşanan saldırı sonrası ortaya çıkmışken sorumlular hakkında herhangi bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz?

    Başbakan Erdoğan başta olmak üzere ilgili bakanlar gazetelere yaptıkları açıklamalarda sözde sert açıklamalar yaparak reklamlarını yapmışlardır. Olayın yaşanacağını sağır sultan bile duymuşken önlem almamanızın altında AB ile yapılacak görüşmelerde bu olayı kullanarak AB"ye caka satma niyeti mi yatmaktadır?"

    ANKA




    CHP, basketçilere saldırıyı Meclis'e taşıdı Yorumları