Silivri'den ilk görüntüler sızdırıldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-23-2010 (16:58)   Son Mesaj: 12-23-2010 (16:58)    Cevap: 0    Gösterim: 473  

    12-23-2010

    Silivri'den ilk görüntüler sızdırıldı

    Silivri'den ilk görüntüler sızdırıldı


    Ergenekon davasından bugüne kadar ne tek bir kare fotoğraf, ne de bir görüntü alınmasına izin verildi. Önlemlere rağmen davada ilk görüntüler dışarı sızdı. Sızdırılan görüntülerde izleyicilerin protesto anları yer alıyor.

    Ergenekon davasından bugüne kadar ne tek bir kare fotoğraf, ne de bir görüntü alınmasına izin verildi. İzleyiciler sıkı güvenlik önlemleri altında salona alındı ve didik didik arandı. Dışarıya görüntü sızdırılmaması için büyük gayret gösterildi. Ancak bugün ortaya Ergenekon duruşmasından görüntülerin yer aldığı bir video kaydı çıktı.
    Görüntüler 7 Haziran 2010 tarihine ait. Görüntülerde, 5 Haziran'da gerçekleşen Ergenekon operasyonunda hukukçuların gözaltına alınmasını protesto eden izleyicilerin görüntüsü yer alıyor.

    Görüntülerde, Doğu Perinçek'in avukatlarından Hasan Basri Özbey söz alıyor ve "Biz bu tiyatroda figüran olmayız, bu koşullarda burada bir dakika daha kalmayacağız. Buna isyan ediyoruz... Bu koşullarda Sayın Başkanım, bu ortam bizi şu yapacağımız davranışa mecbur ve mahkum etmiştir. Ben burada cüppemi çıkartıyorum ve bu salonu terk ediyorum" diyerek cüppesini çıkartıyor. Bunun üzerine salonda yer alan avukatlar cüppelerini çıkartarak salonu terk ediyor.

    Daha sonra izleyiciler ayağa kalkarak "faşizme karşı omuz omuza"başta olmak üzere bir çok slogan atıyor. Mahkemenin huzur ve düzenini bozan 119 kişiyle ilgili olarak ise dava açıldı.

    Haber 7'nin notu: Basına kapalı görülen davadan sızdırılan görüntülerin yayınlanmasının yasal yükümlülüğü olduğu için görüntüleri yayınlayamıyoruz.




    Silivri'den ilk görüntüler sızdırıldı Yorumları