Ahmet Türk hakkında 10 yıl hapis cezası talebi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-23-2010 (16:36)   Son Mesaj: 12-23-2010 (16:36)    Cevap: 0    Gösterim: 492  

    12-23-2010

    Ahmet Türk hakkında 10 yıl hapis cezası talebi

    Ahmet Türk hakkında 10 yıl hapis cezası talebi


    Kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk ile eski milletvekili Aysel Tuğluk hakkında ''terör örgütünün propagandasını yaptıkları'' iddiasıyla açılan davaları devam etti.

    Kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk ile eski milletvekili Aysel Tuğluk'un, Dağlıca'ya yönelik Ekim 2007'deki terörist saldırının ardından irtibat kesilen 8 askerin Türkiye'ye getirilmesi sürecinde ''terör örgütünün propagandasını yaptıkları'' iddiasıyla yargılandıkları davada beraatları istendi.
    Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Türk ve Tuğluk ile avukatları katıldı.

    Cumhuriyet Savcısı, esas hakkındaki görüşünde, Türk ve Tuğluk'un üzerlerine atılı ''terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçunun unsurlarının oluşmadığını belirterek, beraatlerine karar verilmesini talep etti.

    Sanıklar ve avukatları da savcının esas hakkındaki görüşüne katıldıklarını ifade ederek, beraat isteminde bulundu.

    Dosyanın karar için incelemeye alınmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

    İddianamede, Türk ve Tuğluk'un, ''terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçlamasıyla 1'er yıldan 5'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyordu.

    -TÜRK HAKKINDA 10 YILA KADAR HAPİS TALEBİ-

    Türk hakkında açılan 3 dava daha Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

    Cumhuriyet savcısı, Türk'ün, Nisan 2009'da Londra'daki Kürt Toplum Merkezi ile Şubat 2008'de Avrupa Parlamentosu Genel Kurulunda yaptığı konuşmalarla ilgili hakkında açılan 2 davada verdiği esas hakkındaki görüşlerinde, Türk'ün konuşmalarıyla ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçunu işlediğini savunarak, toplam 2 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

    Türk ise Londra'da yaptığı konuşmayla ilgili davada, ''Davet üzerine konuşma yaptım. Salonun düzenini değiştirme durumum yoktu. Sadece görüşlerimi açıkladım. Konuşmam bitince de salondan ayrıldım'' diye konuştu.

    Türk, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulunda kendisine atfedilen sözlerle ilgili olarak da ''Bu sözler benim üslubum değil. Konuşmanın metninin mahkemece istenmesini talep ediyorum'' dedi.

    Cumhuriyet savcısı, Türk'ün, kapatılan DTP'nin Temmuz 2007'deki kongresi nedeniyle yargılandığı davada verdiği esas hakkındaki görüşünde ise Türk'ün, kongre sırasında atılan sloganlardan sorumlu olmadığını savunarak, ''terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçunun unsurlarının oluşmadığını ifade etti ve beraatini istedi.

    Türk ve avukatı da beraat yönündeki görüşe katıldıklarını açıkladı.

    Dosyaların karar için incelemeye alınmasına karar verilen duruşmalar ertelendi.




    Ahmet Türk hakkında 10 yıl hapis cezası talebi Yorumları