Kütahya Valisi'nden başarılı olma formülü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-22-2010 (22:56)   Son Mesaj: 12-22-2010 (22:56)    Cevap: 0    Gösterim: 724  

    12-22-2010

    Kütahya Valisi'nden başarılı olma formülü

    Kütahya Valisi'nden başarılı olma formülü


    Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, tecrübe ve deneyimlerini, Uluslararası Yöneticiler Derneğince (YÖNETDER) düzenlenen seminerde, üst düzey bürokratlarla paylaştı.

    YÖNETDER Genel Sekreteri İsmet Duman, seminerin açılışında, kamudan, özel sektörden ve üniversitelerden üst düzey üst düzey 32 yöneticinin kurduğu dernekte, üyelerin fikir alışverişinde bulunabilmeleri ve kendilerini daha da geliştirebilmeleri için her hafta farklı konularda seminer ve konferanslar düzenlediklerini söyledi.
    Türkiye'de 86 bin civarında dernek olduğunu ifade eden Duman, YÖNETDER'in bu dernekler arasında bir ilk olduğunu belirterek, ''Kamu yöneticileri, özel sektör yöneticileri ve üniversite yöneticileri ayrı ayrı dernekler kurmuşlar. Bu 3 önemli alanı bir araya getiren bir sivil toplum kuruluşu olmamış. Bunlar bir araya geldiğinde yeni fikirler, projeler olacak. Bir sinerji oluşturulacak'' dedi.

    Duman, her hafta gerek özel sektörden gerekse kamudan üst düzey bürokratı misafir ettiklerini dile getirerek, ''Her kesimden insan geliyor tecrübelerini, deneyimlerini paylaşıyor, iş birliği sahaları oluşturuyoruz. Artık klasik devlet memuru anlayışı ülkemizde yıkıldı diyebiliriz. Bürokratları sahaya indiriyoruz. Hafta sonları değişik kurumlardan bürokratlarla, yazıyla emirle değil, tamamen gönüllü olarak çeşitli ziyaretler yapıyoruz, problemleri dinliyoruz. Birbirimizin tecrübelerinden istifade ediyoruz'' diye konuştu.

    Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, RTÜK üyesi Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu, AA Yönetim Kurulu Üyesi Salih Melek, ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, ASO Genel Sekreteri Vedat Kahyalar, Eti Maden Genel Müdürü Orhan Yılmaz, TETAŞ Genel Müdürü Hacı Duran Gökkaya ve SGK Başkan Yardımcısı Fatih Acar'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda üst düzey yöneticinin katıldığı seminerde, başarılı olmanın yöntemlerini anlattı.

    Başarılı olmak için insanın hedefleri ve hayalleri olması gerektiğini belirten Çiftçi, şunları kaydetti:

    ''Hayallere hiç kimse set çekemez. Elinizden her şey alınabilir. Hayalleriniz varsa başarılı olursunuz. Başarıyı çok iyi anlamamız lazım. Başarı hayatınız bittiğinde geride bıraktıklarınızdır. İnsanların size 'iyi biriydi' demeleridir. Başarıyı bir adımlık değil, geniş zamanlı düşünmeliyiz. Başarı bir hayattır. Başarı için kendimizi tanımalı ve bir değer zinciri oluşturmalıyız. Böyle olursa başarı yolu yavaş yavaş açılır. Ayrıca yenilenme ve inovasyon başarının sırrıdır. Kendimizi her zaman geliştirmeliyiz. İlmin sonu yok. İlim kapıları açıldıkça bakış açısı değişir. Ne ekerseniz onu biçersiniz. Ne kadar mutlu ederseniz, o kadar mutlu olursunuz.'




    Kütahya Valisi'nden başarılı olma formülü Yorumları