Erzurum'da gerçeğini aratmayan tatbikat   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-22-2010 (17:58)   Son Mesaj: 12-22-2010 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 635  

    12-22-2010

    Erzurum'da gerçeğini aratmayan tatbikat

    Erzurum'da gerçeğini aratmayan tatbikat


    İstasyon Meydanı'nda düzenlenen tatbikata, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli 200 polis katıldı.

    Erzurum'da 27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ''2011 Winter Universiade'' ile olası toplumsal olaylara müdahale amaçlı düzenlenen ''Toplumsal Olaylar Tatbikatı'''nda, çevik kuvvet polislerine yapılan taş, sopa ve molotofkokteylli saldırılar ve polisin müdahalesi gerçeğini aratmadı.
    Toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) ve polis panzerinin de yer aldığı tatbikat, toplumsal olayları bastırmak amacıyla kullanılan teknik ve taktik düzenleme ile senaryo gereği izinsiz yürüyüş yapan göstericilere fiziki müdahale olarak iki bölümde gerçekleştirildi.

    Polisin ''dağılın'' ihtarına uymayıp halay çeken göstericiler, slogan attılar. Dağılmamakta direnen yaklaşık 100 kişilik grup, barikat kurarak polise molotofkokteylli attı.

    Polisin uyarılarına rağmen ellerindeki molotofkokteyli, taş ve sopalarla çevik kuvvet polislerine saldıran göstericiler, kalkanlarıyla kendilerini korumaya çalışan güvenlik güçlerine mukavemette bulundular.

    TOMA'nın göstericilerin üzerine su sıkması sonucu dağılan grup arasında emniyet güçlerine direnenler gözaltına alındı. Polisin müdahalesiyle dağıtılan grup arasında yaralanan bir kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

    Tatbikatı Vali Sebahattin Öztürk, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarları Dairesi Başkanı Seyit Demirci, İl Emniyet Müdürü İbrahim Çelik ve diğer yetkililer izledi.

    Bu arada gösteri sırasında Türk bayrağını yakmak isteyen grubun elinden alınan Türk bayrağı, Vali Öztürk'e teslim edildi.

    Öte yandan ''2011 Winter Universiade'' kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Erzurum İl Emniyet Müdürlüğüne gönderilen frekans kesici jammer aracı basın mensuplarına tanıtıldı.




    Erzurum'da gerçeğini aratmayan tatbikat Yorumları