Kasaplar Odası'ndan kaçak et uyarısı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-22-2010 (17:22)   Son Mesaj: 12-22-2010 (17:22)    Cevap: 0    Gösterim: 518  

    12-22-2010

    Kasaplar Odası'ndan kaçak et uyarısı

    Kasaplar Odası'ndan kaçak et uyarısı


    Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, ete yapılan denetimlerde küçük esnaf denetlenirken, büyük marketler ve boş arazilerde kaçak et kesimi yapanların denetlenmediğini savundu.

    Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, düzenlediği basın toplantısında, kasapların zor koşullar altında ayakta kalmaya çalıştığını söyledi.
    Et ticaretiyle uğraşan küçük esnafın bitme noktasına geldiğini kaydeden Yardımcı, ''Küçük esnafın kanunlarla korunmaya ihtiyacı var.

    Küçük esnafı bitme noktasına getirdiler. Büyük marketlerin her mahalleye açtığı cep marketlere belediyeler izin vermemeli'' dedi.

    Belediye, Maliye gibi denetçi kurumların küçük esnafı denetlerken büyük market zincirlerinde satılan tonlarca etin denetimini yapmadığını ileri süren Yardımcı, denetimlerde odanın da temsil edilmesini istedi.

    14 liraya kıyma satılan yerler bulunduğuna dikkati çeken Yardımcı, ''14 liraya kemikli et bulamıyorsunuz, nasıl kıyma yapıp satıyorsunuz. Bunu yetkililerin araştırması lazım'' dedi.

    20 yıldır oda başkanı olduğunu ve etteki kaçağın önüne geçme mücadelesine rağmen geçemediğini söyleyen Osman Yardımcı, Çakırlar, Çevreyolu ve Korkuteli yolu üzerinde ''taze et, kurbanlık'' gibi yazılarla kesimi yapılıp satışa sunulan hayvanların bulunduğunu belirtti.

    Yardımcı, ''Yetkililer bu kaçak eti görmüyor mu? Kasapları denetlemek kolay, dükkan hazır. Ancak ruhsatı olmayan, arazide yapılan kesimleri kim denetleyecek.

    Bunlar, vergi vermiyor, belki aralarında hırsızlık malının da bulunduğu hayvanların kesimi ve satışını gerçekleştiriyorlar. Kontrolsüz ette 100 çeşit zoonoz hastalık bulunuyor. Bunun hesabını kim verecek'' diye konuştu.

    İthal et konusuna da değinen Yardımcı, etteki sıkıntının et ithalatı ile çözülemeyeceğini belirtti. Yardımcı, hükümetin besi materyali getirmek için irade sergilediğini belirterek, ithal besi materyali gelirse 2 sene içerisinde et sorununun çözüleceğini dile getirdi.

    Süte teşviğin de şart olduğunu söyleyen Yardımcı, ''Sütü korursanız eti de korursunuz'' diye konuştu.

    Antalya'ya kurban bayramına kadar ithal et girmediğini söyleyen Yardımcı, ithal et satan esnaftan sattığı etin yerli mi ithal mi olduğunu belirtmesini istedi. Yardımcı, yerli etin kilogram fiyatının 24, ithal etin kilogram fiyatının 18 lira olduğunu söyledi.

    Antalya'nın en büyük problemlerinden birinin hayvan pazarı olduğunu belirten Osman Yardımcı, ''Bugüne kadar 20 otel yeri isteseydim, 20 otelim olurdu ancak 20 senede uğraşlarımıza rağmen hayvan pazarı yapamadık'' dedi.

    Osman Yardımcı, Kırmızı Et Konseyi'ne Kasaplar Federasyonunu temsilen seçildiğini belirterek, bundan gurur duyduğunu ifade etti.




    Kasaplar Odası'ndan kaçak et uyarısı Yorumları