Uyuşturucu servisinde ilginç yöntem   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-22-2010 (17:07)   Son Mesaj: 12-22-2010 (17:07)    Cevap: 0    Gösterim: 378  

    12-22-2010

    Uyuşturucu servisinde ilginç yöntem

    Uyuşturucu servisinde ilginç yöntem


    İzmir'de gerçekleştirilen operasyonda, Diyarbakır'dan lahanaya sarılarak gizlenmiş halde getirilen 6 kilo 900 gram esrar ele geçirildi, operasyonda şebekenin elebaşısının da yer aldığı 7 kişi gözaltına alındı.

    Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, elebaşılığını H.U'nun yaptığı grubun doğudaki illerden İzmir'e uyuşturucu getirdiği bilgisi üzerine takip başlattı. Polis, 6 ay sürdürdüğü takipte şebekenin elemanlarını ve işleyiş şeklini ortaya çıkarırken, Diyarbakır'dan esrar getiren şebeke elemanlarını takibe aldı. Şehirlerarası otobüsten Kemalpaşa Sütçüler köyü girişinde inen B.D, ile bu kişiyi karşılamaya gelen A.D. ve H.B. düzenlenen operasyonla yakalandı.
    B.D'nin yanında getirdiği eşyaları araştıran polis, streç filmle sarılmış lahanaların içlerini açtığında esrarı buldu. Esrar paketlerinin üzerlerinin isotla kaplanarak kokmasının önlenmeye çalışıldığı ve bu halde lahanaların içine özenle yerleştirildikleri belirlendi. Operasyonda 6 kilo 900 gram esrar ele geçiren polis, İzmir merkezde de şebekenin diğer üyelerine yönelik operasyonlar düzenledi. Şebekenin elebaşı olduğu ve organizasyonu yürüttüğü ileri sürülen H.U, uyuşturucunun dağıtımı ve satışında rol oynadıkları iddia edilen M.Y, S.A. ile G.G. de gözaltına alındı.

    Polisin 6 aydır sürdürdüğü takip döneminde, esrar naklettiği belirlenen şebeke üyelerine yönelik daha önce de 4 ayrı operasyon düzenlendiği ve 11 kilo 670 gram esrar ele geçirildiği, yakalanan 4 şebeke üyesinin tutuklanarak cezaevine konulduğu bildirildi. Bu operasyonlarda yakalananlar arasında, Mavi Marmara gemisine İsrail

    askerlerinin saldırısı sırasında ölen bir kişinin kardeşinin de bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınan zanlılar, sorgularının ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.




    Uyuşturucu servisinde ilginç yöntem Yorumları