Üniversitede usulsuzlüğe 9 tutuklama   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-22-2010 (17:06)   Son Mesaj: 12-22-2010 (17:06)    Cevap: 0    Gösterim: 518  

    12-22-2010

    Üniversitede usulsuzlüğe 9 tutuklama

    Üniversitede usulsuzlüğe 9 tutuklama


    Adıyaman Üniversitesi'nde yapılan 5 ihalede usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 14 kişiden 9'u tutuklandı.


    Adıyaman Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 5 ay süren çalışma sonrası Adıyaman Üniversitesi tarafından ihalesi yapılan 5 ihalede usulsüzlük olduğu tespit edilerek eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.
    Yakalanan toplam 14 şüpheli 4 günlük gözaltı sürecinin ardından Adliyeye sevk edilerek, şahıslardan 5'i üniversite personeli 4'ü firma sahibi olmak üzere toplam 9 kişi tutuklandı.

    Adıyaman Üniversitesi'ndeki ihalelerde yapılan usulsüzlüklerin sadece bu ihalelerle sınırlı olmadığı, diğer birçok ihalede de benzer usulsüzlüklerin olduğu tespiti ile Üniversitenin yapmış olduğu ihale dosyaları bilirkişi tarafından incelendi.

    Bu incelemeler neticesinde Adıyaman Üniversitesi tarafından yapılan Adıyaman Üniversitesi Yerleşkesi İçi Bordür Döşemesi Kaldırım Yapım İşi İhalesi ile Adıyaman Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Dış Cephe Boyama Ve Tretuar Yapım İşi İhalesine fesat karıştırıldığı tespit edildiği ifade edildi.

    Bu kapsamda suça iştirak eden şüphelilerin yakalanmasına yönelik Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü operasyon başlattı. Şahısların yakalanması için operasyon devam ediyor. Üniversitede daha önce bir yolsuzluk operasyonu daha yapılmıştı.






    Üniversitede usulsuzlüğe 9 tutuklama Yorumları