Bakan Çiçek eğitimin önemine değindi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-22-2010 (16:38)   Son Mesaj: 12-22-2010 (16:38)    Cevap: 0    Gösterim: 779  

    12-22-2010

    Bakan Çiçek eğitimin önemine değindi

    Bakan Çiçek eğitimin önemine değindi


    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, iyi eğitim verilmesi halinde Türkiye'de doğan her çocuğun, ülke için bir fırsat olacağını belirtti.

    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, iyi eğitim verilmesi halinde Türkiye'de doğan her çocuğun, ülke için bir fırsat olacağını belirterek, ''Bu yüzyılda hangi ülke eğitime daha çok önem verirse o ülkenin gücü o oranda artacaktır'' dedi.
    Ankara'nın Haymana ilçesinde Ankara Üniversitesi Haymana Meslek Yüksekokulu'nun açılışına katılan Çiçek, burada yaptığı konuşmada, okulun, Haymana ve Türkiye için hayırlı olmasını diledi.

    Yüksekokulun açılması için büyük bir ekibin uzunca bir süre çalıştığını belirten Çiçek, ''Marifet iltifata tabidir. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum'' dedi.

    Ankara Üniversitesi'nin, Başkentin tüm ilçelerine ulaşabilmek için yoğun bir çaba içerisinde olduğunu, Gazi Üniversitesi ve Aksaray Üniversitesi'nin de bu çabaya katıldığını ifade eden Bakan Çiçek, açılan okulun Haymana için bir fidan olduğunu söyledi. Çiçek, şöyle konuştu:

    ''Bunun zamanla ulu bir çınar olmasını diliyorum. Bu tabii size de bağlı. Ramazan ayında iftar yemekleri verilir ve bizler de sağ olsunlar davet ediliriz. Bu yemeklerin en kalabalığını ben Haymanalı vatandaşlarımız düzenler. Ankara merkezde oturan çok fazla Haymanalı var. Onların da ilçelerine sahip çıkmaları gerekiyor. Burada yaşayanlardan benim bir şikayetim veya talebim yok. Onlar zaten üzerlerine düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar ama Ankara'da yaşayanlar için aynı şeyleri söyleyemiyorum. Biz hükümet olarak her zaman sizin yanınızdayız, ben bu bölgenin milletvekiliyim. Buraya her şeyi de getiririz ama sizin de bir adım atmanız lazım.''

    Haymana'nın, şehir merkezine çok yakın olduğunu, ancak yakın zamana kadar yolunun bile düzgün olmadığını anımsatan Çiçek, ''Lütfen ilçenize daha fazla sahip çıkın. Biz her konuda sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz. Bunu da bir siyasi vaat olarak algılamayın'' dedi.

    Günümüzde tüm ülkelerin, eğitimin önemini çok iyi kavradığını ve öncelikli yatırımların da eğitim alanında yoğunlaştığına dikkati çeken Çiçek, sözlerini şöyle tamamladı:

    ''Türkiye'de çok büyük bir genç nüfus var. Eğer, iyi eğitim verebilirsek, bu ülkede doğan her çocuk bizim için bir imkandır. Bu yüzyılda hangi ülke eğitime daha çok önem verirse o ülkenin gücü o oranda artacaktır. Bu okulu da iyi değerlendirirseniz sizin için altın değerindedir. Bugün Türkiye'nin her yerinde eğitime ciddi bir talep var. Hayırsever vatandaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. 'Türkiye'nin geleceği güvence altında' derken, burada yetişen çocuklarımıza güvenerek söylüyoruz.''

    -''SADECE ANKARA ÜNİVERSİTESİ DEĞİL, ANKARA'NIN ÜNİVERSİTESİYİZ''-

    Rektör Cemal Taluğ, Ankara Üniversitesi olarak Haymana'da bulunmaktan gurur duyduklarını dile getirerek, ''Burası, Türkiye'nin en güzel yüksekokullarından biri olacak. Bunun haricinde Haymanalıların talebi olursa onları da yerine getirmek için elimizden gelen her şeyi yaparız. Biz sadece Ankara Üniversitesi değil, Ankara'nın üniversitesiyiz. Başkentin tüm ilçelerinde bir şekilde olmak istiyoruz. Şimdi yüksekokulumuzu açıyoruz ama önümüzdeki yıllarda inşallah fakültemizi de açarız'' diye konuştu.

    Haymana Yüksekokulu Müdürü İsmail Ağırbaş da, ilçede, bir yüksekokul açılmasının, yaklaşık 20-30 yıllık ''bir rüya'' olduğunu, Haymana Belediye'sinin katkılarıyla sonunda bu rüyanın gerçekleştiğini kaydetti. Ağırbaş, okulun yurt ve spor salonuna ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

    Konuşmaların ardından okulun açılışını Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Ankara Üniversitesi Rektörü Cemal Taluğ, Haymana Kaymakamı Hüseyin Karameşe ile Haymana Belediye Başkanı Hacı Aysu birlikte yaptı.

    Bakan Çiçek, kurdeleyi kesmeden önce ''Hepimiz erkeğiz, böyle olmaz'' diyerek yanına bir kız öğrenci çağırdı. Kurdele, kız öğrencinin de gelmesiyle birlikte kesildi.




    Bakan Çiçek eğitimin önemine değindi Yorumları