Tamimce: Fırsatları kaçırmayalım diye dua ediyorum   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-22-2010 (16:22)   Son Mesaj: 12-22-2010 (16:22)    Cevap: 0    Gösterim: 493  

    12-22-2010

    Tamimce: Fırsatları kaçırmayalım diye dua ediyorum

    Tamimce: Fırsatları kaçırmayalım diye dua ediyorum


    Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneğinin konuğu olarak katıldığı toplantıda, Türkiye'nin geldiği noktaya değindi, 'Fırsatları kaçırmayalım diye dua ediyorum' dedi

    Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Türkiye'nin dünyadaki rekabet ortamındaki avantajının ''yakın ve uzak komşularına 15-20 yıl fark atmış müteşebbisleri'' olduğunu söyledi.
    İzmir Sanayici ve İşadamları Derneğinin (İZSİAD) düzenlediği ''Çarşamba Toplantıları''nın konuğu olan Tamince, iletişim ve ulaşımdaki gelişmelerin olumlu etkilerinin olduğunu, kısa sürede dünyanın diğer ucuna para transferi ya da mal göndermenin mümkün hale geldiğini kaydetti.

    Tamince, dünyadaki rekabet ortamında Türkiye'nin son 10-15 yıldaki performansı ve geldiği noktanın umutlandırıcı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

    ''Bir çok devlet artık özel bir şirket gibi hareket etmekte. Her ülkenin uyanık olmaya ihtiyacı var, iyi rekabet için. 'Ya Rabbi ya kadromu genişlet ya da Türkiye'den iş adamları yetiştir fırsatları kaçırmayalım' diye dua ediyorum.

    Türkiye'nin avantajı, yakın ve uzak komşularına 15-20 yıl fark atmış müteşebbisleridir. Müteşebbisler 15-20 yıl önde özellikleri bakımından. Bu avantajı iyi kullanmalı.

    Suriye, Lübnan, Irak, İran, Ürdün. Buralarda mutlaka Amerikalılar, Çinliler ve Almanlardan önce olmalı veya onların pazarını almalıyız. Potansiyelin farkına varırsak, kimse bizi tutamaz.

    'Irak'ı nasıl biliyorsunuz' dediler bana Irak'ta. Her gün patlayan bombalardan dedim. 'Siz öyle bildiğiniz için fırsatları diğer ülkeler değerlendiriyor' dediler.

    Irak büyük petrol üreticilerinden. Biz Irak'ın komşusuyuz. Ama biz Irak'ı Erbil'den ibaret biliyoruz. Irak'ın potansiyelini değerlendirecek müteşebbisimiz yok.

    Türkiye'de rüşdünü ispat etmiş her müteşebbis, bu ülkelerde birer yıldız adayı. Bu ülkelere sadece müteahhidimiz, dönercimiz gitmemeli.''

    ''İZMİR KENDİNE VİZYON BELİRLEMELİ''

    İzmir'in Libya'da çok tanınmış bir şehir olduğunu kaydeden Tamince, İzmir'in bu kadar tanındığı ülkeye tüm tecrübelerini götürmesi gerektiğini söyledi. Tamince, İzmir'in bu ülkeyi pilot ülke seçmesi gerektiğini savunarak, ''Kendilerini gelecek nesil için köprü edecek, feda edecek insanlara ihtiyaç var'' dedi.

    İzmir'in, Türkiye'de turizmi başlatan illerden olmasına rağmen Antalya kadar gelişmediğini ifade eden Tamince, ''İzmir kendine bir vizyon belirlemeli.

    Bana, 'Neden İzmir'e otel yapmıyorsun' diyorlar. Otellerin ne kadar kazandığını biliyorum burada, niye yatırım yapayım? Önce vizyon koymalı, 52 haftayı doğru yönetmeli. O zaman herkes İzmir'e yönelir'' diye konuştu.

    Tamince, ''Çaldıran doğumlusunuz, Van'a yatırım yapmayı düşünüyor musunuz' sorusuna ''Sayın Başbakanımız, 'Niye yatırım yapmıyorsunuz' diye kızdı.

    Van'da çeşitli sosyal yatırımlarımız var. Otele ihtiyaç varsa yaparız. Tabii bir iki otel yapılmasından ziyade, Van turizm merkezi yapılmalı. Doğru vizyonu ortaya koyup altyapıyı götürdüğünüz zaman yatırımcı gelecektir'' yanıtını verdi.

    Tamince, başka bir soru üzerine de Türkiye'nin turizmdeki başarısının küçümsenemez olduğunu, son yıllarda önemli yere geldiğini, turist sayısından çok turizm gelirlerinin konuşulması gerektiğini belirterek, ''Turist sayısı artıyor ama gelir azalıyor. Bu, turizm çeşitliliği ile çözülebilir'' görüşünü bildirdi.




    Tamimce: Fırsatları kaçırmayalım diye dua ediyorum Yorumları