Erdoğan'dan Şehit Kubilay mesajı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-22-2010 (14:37)   Son Mesaj: 12-22-2010 (14:37)    Cevap: 0    Gösterim: 535  

    12-22-2010

    Erdoğan'dan Şehit Kubilay mesajı

    Erdoğan'dan Şehit Kubilay mesajı


    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kubilay'ın şehit edilmesinin 80. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Erdoğan, 'milletimiz, bundan sonra da her türlü tahriki boşa çıkaracak, her türlü provokasyona karşı göğsünü siper etmeye devam edecektir'' dedi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, asteğmen Kubilay'ın şehit edildiği ''Menemen olayının'' yakın tarihin en vahim, dokunaklı ve üzücü olaylarından biri olduğunu ifade ederek, ''İnanıyorum ki geçmişte bütün karanlık girişimlere karşı bütünlüğünü, sağduyusunu muhafaza eden milletimiz, bundan sonra da her türlü tahriki boşa çıkaracak, her türlü provokasyona karşı göğsünü siper etmeye devam edecektir'' dedi.
    Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Kubilay'ın şehit edilmesinin 80. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

    Cumhuriyet tarihine ''Menemen olayı'' olarak geçen menfur saldırıyı, 80. yılında bir kez daha ''şiddetle kınadığını, esefle andığını'' belirten Erdoğan, Asteğmen Kubilay'ın ve iki bekçinin şehit edilmesiyle sonuçlanan Menemen olayının, yakın tarihin ''en vahim, en dokunaklı, en üzücü olaylarından biri'' olduğunu ifade etti.

    Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

    ''Menemen olayında da görüldüğü gibi, toplumsal huzurumuza kasteden hiçbir girişim, birlik ve beraberliğimize, gelecek ideallerimize asla gölge düşürememiştir, düşüremeyecektir.

    Milletimiz her türlü provokasyon karşısında sükunetini, sağduyusunu koruyarak, bütünlük içinde, el ele, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefine doğru hızla ilerlemektedir.

    İnanıyorum ki geçmişte bütün karanlık girişimlere karşı bütünlüğünü, sağduyusunu muhafaza eden milletimiz, bundan sonra da her türlü tahriki boşa çıkaracak, her türlü provokasyona karşı göğsünü siper etmeye devam edecektir.

    Bu düşüncelerle, 80 yıl önce Menemen'de meydana gelen menfur saldırıyı bir kez daha kınıyor, Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ı ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum.''




    Erdoğan'dan Şehit Kubilay mesajı Yorumları