BBP: İki dil PKK'nın kan kaybettiğini gösterir   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-22-2010 (14:34)   Son Mesaj: 12-22-2010 (14:34)    Cevap: 0    Gösterim: 666  

    12-22-2010

    BBP: İki dil PKK'nın kan kaybettiğini gösterir

    BBP: İki dil PKK'nın kan kaybettiğini gösterir


    Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, ''iki dil'' ve ''iki bayrak'' taleplerinin terör örgütü PKK'nın, siyasi alanda umudunu kaybetmesinin bir göstergesi olduğunu belirtti.

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, ''iki dil'' ve ''iki bayrak'' taleplerinin terör örgütü PKK'nın, siyasi alanda umudunu kaybetmesinin bir göstergesi olduğunu belirterek ''Bununla ilgili hesap görenlerin, rüya görenlerin, hayal kuranların hayalleri bu millet tarafından zindana, kabusa çevrilir'' dedi.
    Topçu, Güven Hastanesi'nde bypass ameliyatı olan KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na ''geçmiş olsun'' ziyaretinde bulundu. Eroğlu'nun kızlarıyla görüştüğünü belirten Topçu, ''İnşallah kısa sürede sağlığına kavuşacak, tekrar millete hizmetlerine geri dönecek'' dedi.

    Gazetecilerin ''iki dil, iki bayrak'' tartışmalarına ilişkin sorularını da yanıtlayan Topçu, ''Bu coğrafyanın adı Türkiye, devleti Türkiye Cumhuriyeti devleti, bu devletin milletinin adı Kürt'ü, Türkmen'i, Laz'ı Çerkez'i bin yıllık terkipte beraber olmuş büyük Türk milleti, bayrağı al yıldızlı al bayrak, dili Türkçedir. Bununla ilgili hesap görenlerin, rüya görenlerin, hayal kuranların hayalleri bu millet tarafından zindana, kabusa çevrilir'' şeklinde konuştu.

    Söz konusu taleplerin dağda umudunu kaybeden terör örgütü PKK'nın, siyasi hakimiyet alanını da kaybettiğinin göstergesi olduğunu belirten Topçu, şunları kaydetti:

    ''Bölge halkı bunları dikkate almıyor. Ankara'nın turuncu koltuklarına alışmış olanlar kaygı içerisindeler, onun için böyle ipe sapa gelmez laflar ediyorlar. Bin yıllık terkipte birlikte olmuş bu millet, devleti, bayrağı, dili bir; vatanı bir olarak kabul ediyor. Tabii ki insanların anadan getirdiği örfü, geleneği, dili yaşayacak. Bu hezeyanlara, ihanete varan, gaflete varan laflara millet topyekun cevap verecek ve bu seçimde turuncu koltuklara alışmış PKK'lıları silip atacaklar'' dedi.




    BBP: İki dil PKK'nın kan kaybettiğini gösterir Yorumları