Belediye işçilerin torba tasarısı protestosu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-22-2010 (14:07)   Son Mesaj: 12-22-2010 (14:07)    Cevap: 0    Gösterim: 595  

    12-22-2010

    Belediye işçilerin torba tasarısı protestosu

    Belediye işçilerin torba tasarısı protestosu


    Kadıköy'de, DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası üyesi bir grup, işçilerin çalışma koşulları ve özlük haklarını değiştireceği düşünülen kanun tasarısını protesto etti.

    Kadıköy Belediyesi önünde toplanan Genel-İş Sendikası üyesi grup, TBMM'ye sunulan, ''Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı''nı protesto eden dövizler ve çeşitli pankartlar açarak, Kadıköy PTT binasına kadar yürüdü.
    İşçiler, ''Söz konusu tasarıda, bizler gibi sürekli işçi kadrosunda olan işçilerin, norm kadro fazlası bulunmasa bile ihtiyaç fazlası şeklinde nitelendirilerek çalıştığımız iş yerlerinden başka kurumlara atanması öngörülmüştür. Çalışmakta olduğumuz Belediye'den, rızamız ve kabulümüze ilişkin irademiz aranmaksızın başka kurumlara atama yapılması, yürürlükteki İş Hukuku mevzuatına ve Anayasa'ya aykırıdır. Bu kapsamda, tasarıda yer alan hükümler güven ilkesi ile bağdaşmaz. Sunduğumuz nedenlerle, yürürlükteki iş mevzuatına ve Anayasa'ya aykırı düzenleme içeren yasa tasarısının 109. maddesinin, tasarıdan çıkarılmasını saygılarımla arz ve talep ederim'' yazılı dilekçelerini, posta yolu ile Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına gönderdi.

    Grup, dilekçeleri gönderdikten sonra olaysız dağıldı.




    Belediye işçilerin torba tasarısı protestosu Yorumları