'Sıra Kimde İnisiyatifi' TMM'de eylem yaptı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-22-2010 (14:04)   Son Mesaj: 12-22-2010 (14:04)    Cevap: 0    Gösterim: 534  

    12-22-2010

    'Sıra Kimde İnisiyatifi' TMM'de eylem yaptı

    'Sıra Kimde İnisiyatifi' TMM'de eylem yaptı


    'Sıra Kimde İnisiyatifi', Sosyalist Demokrasi Partisi (sdp) Yöneticilerinin 3 Aydır Cezaevinde Olmasını Türkiye Büyük Millet Meclisi (tbmm) Önünde Protesto Etti.

    'Sıra Kimde İnisiyatifi', Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) yöneticilerinin 3 aydır cezaevinde olmasını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde protesto etti.
    SDP yöneticilerinin, Devrimci Karargah Örgütü soruşturma kapsamında tutuklu bulunmalarını protesto eden 'Sıra Kimde İnisiyatifi' üyeleri, ellerinde pankartlarla TBMM'nin Dikmen Kapısı önünde toplandı. Çeşitli slogan atan eylemcilere Barış ve Demokrasi Partisi'nin Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ile Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis de destek verdi. Güvenlik kaygısının yerini özgürlüklerin almadığı sürece atılacak demokratik adımların anlamsız olacağını ileri süren Ata, tutuklamaların ve gözaltıların sona erdirilmesi gerektiğini söyledi.

    Ata, 'Şu an hala hangi gerekçe ile tutuklu bulunduklarını bilmeyen siyasi tutukluların bir an önce serbest bırakılmasını diliyoruz' dedi. 'Sıra Kimde İnisiyatifi' adına okunan basın açıklamasında da siyasetçilerin gözaltına alınmasından sonra sıranın öğrencilere geldiği, bu nedenle öğrencilere karşı orantısız güç kullanıldığı iddia edildi.

    Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem olaysız sona erdi.




    'Sıra Kimde İnisiyatifi' TMM'de eylem yaptı Yorumları