Samsun ve Maraş'ta iki feci kaza: 6 ölü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-22-2010 (11:07)   Son Mesaj: 12-22-2010 (11:07)    Cevap: 0    Gösterim: 532  

    12-22-2010

    Samsun ve Maraş'ta iki feci kaza: 6 ölü

    Samsun ve Maraş'ta iki feci kaza: 6 ölü


    Kahramanmaraş'ta iki kamyonun kafa kafaya çarpıştı. Kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı. Samsun'daki kazada da bir yolcu otobüsü üst geçit direğine çarptı. Kazada 2 kişi öldü, 23 kişi yaralandı.

    KAHRAMANMARAŞ'TA İKİ KAMYON KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI: 4 ÖLÜ, 1 YARALI
    Kahramanmaraş'ta iki kamyonun kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı.

    Alınan bilgiye göre kaza, sabah saat 06.00 sıralarında Kahramanmaraş-Kayseri Karayolu 6. kilometresinde meydana geldi. Yol yapım çalışmaları nedeniyle trafiğin tek şeritten sağlandığı yolda, Kayseri yönüne gitmekte olan Enver Bayırlı (31) yönetimindeki 31 HV 352 plakalı kamyon ile Kahramanmaraş istikametine giden Ali Dömbek'in (52) kullandığı 46 P 6310 plakalı kamyon kafa kafaya çarpıştı.

    Kazada, kamyon sürücüsü Dömbek ile yanında bulunan Hüseyin Erkoç, Hanifi Cansu ve henüz ismi belirlenemeyen bir kişi hayatını kaybetti. Kamyon içerisinde sıkışan diğer sürücü Enver Bayırlı ise olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu çıkartılarak Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

    Kazada hayatını kaybedenler otopsi için morga kaldırılırken, Bayırlı'nın tedavisi sürüyor.

    Bu arada, kazanın ardından adeta savaş alanına dönen yolda, kamyonlarda bulunan yemler yola savruldu. Kaza nedeniyle Kahramanmaraş-Kayseri Karayolu uzun süre trafiğe kapanırken, karayolları ve itfaiye ekipleri ile polislerin yolda yaptığı çalışmanın ardından kamyonlar yoldan çekilerek ulaşım başladı.

    Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

    YOLCU OTOBÜSÜ YAYA ÜST GEÇİDİNİN AYAĞINA ÇARPTI: 2 ÖLÜ, 23 YARALI

    Samsun'da yolcu otobüsünün yaya üst geçidin ayağına çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, 23 kişi yaralandı. Kazada otobüsün içinde sıkışan yolcuları kurtarma çalışmalarında adeta can pazarı yaşandı.

    Kaza, Tekkeköy ilçesi Selyeri Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerine Samsun-Ordu Karayolu'nda gece saat 04.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Adapazarı'ndan Trabzon'un Of ilçesine giden Mustafa Hasanoğlu (46) idaresindeki yolcu otobüsü, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu yoldan çıkarak yaya üst geçidin ayağına çarptı.

    Kazada, otobüsün muavini Celal Yazıcı (25) olay yerinde, yolculardan Meryem Taşkan (50) ise kaldırıldığı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve sağlık görevlileri, Samsun Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği ekipleri ve Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi. Kazada adeta can pazarı yaşandı.

    Otobüsün içinde sıkışan yaralılar, sivil savunma ve itfaiye ekipleri tarafından güçlükle kurtarıldı. Kazada yaralanan otobüs sürücüsü Mustafa Hasanoğlu ile Özgür Kartal (30), Ceyda Kartal (3), Muzaffer Öztürk (46), Özgür Kuleyin (26), Elmas Talanoğlu (60), Ali Osman Berber (50), Pakize Karaçengel (39), Fatih Mustafa Yağcı (35), Mustafa Elmacı (37), Ekrem Dere (53), Ecehan Demir (10) ve Serpil Taşkın (8) Gazi Devlet Hastanesi'nde, Mesut Kalaycı (71), Fatma Şahin (34), Hilal Şahin (6 aylık), Temel Şahin (7), Veysel Nar (53), Saime Özer (66), Özcan Dutar (28), Zelife Hasanoğlu (58), Mehmet Hasanoğlu (59) ve Cihan Armağan (10) Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındılar.

    Kazada ölen Celal Yazıcı'nın cesedi otopsi için Tekkeköy Ailesi Sağlı Merkezi morguna kaldırıldı.Otobüsün çarpmasıyla yaya geçidin merdivenleri parçalanarak askıda kalırken, otobüste ise büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.




    Samsun ve Maraş'ta iki feci kaza: 6 ölü Yorumları