Türk Eğitim-Sen'den tepkili açıklama   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-22-2010 (10:58)   Son Mesaj: 12-22-2010 (10:58)    Cevap: 0    Gösterim: 488  

    12-22-2010

    Türk Eğitim-Sen'den tepkili açıklama

    Türk Eğitim-Sen'den tepkili açıklama


    Türk Eğitim-Sen, öğrenci andının kaldırılması için propaganda yürütenleri, İstiklal Marşı'nı tartışma konusu yapanları, milli bayramlarda yapılan törenlerle kavgalı olanları, şiddet ve nefretle kınadıklarını bildirdi.

    Türk Eğitim-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, 18. Milli Eğitim Şurası'nda İstiklal Marşı'nın ve öğrenci andının okunması ve milli bayramlarla ilgili törenlere katılım zorunluluğunu ortadan kaldıracak bir maddenin gündeme geldiği belirtildi.
    Açıklamada, söz konusu maddenin, Türk Eğitim-Sen'in gayretleriyle şura kararları arasında değiştirildiği iddia edilerek şu ifadelere yer verildi:

    ''Ne yazık ki İstiklal Marşı'nın, öğrenci andının, milli bayramlar için yapılan törenlerin tartışmaya açıldığı bir dönemden geçiyoruz. Cumhuriyetin bize en büyük kazanımlarını içine sindiremeyenler harekete geçmiştir. Türk Eğitim-Sen olarak öğrenci andının kaldırılması için propaganda yürütenleri, İstiklal Marşı'mızı tartışma konusu yapanları, milli bayramlarda yapılan törenlerle kavgalı olanları şiddet ve nefretle kınıyoruz. Bu noktada, ihanet maddesinin sendikamızın talepleri doğrultusunda değiştirilmesi büyük önem taşımaktadır. Türk Eğitim-Sen, ülkemizin birliği ve dirliğine dinamit konulmasına, Cumhuriyetin kazanımlarına, değerlerimize saldırılmasına müsaade etmeyecektir.''




    Türk Eğitim-Sen'den tepkili açıklama Yorumları