FT: Tüm Avrupa İstanbul’u örnek alsın   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-22-2010 (04:23)   Son Mesaj: 12-22-2010 (04:23)    Cevap: 0    Gösterim: 568  

    12-22-2010

    FT: Tüm Avrupa İstanbul’u örnek alsın

    FT: Tüm Avrupa İstanbul’u örnek alsın


    Günlerdir süren yoğun kar yağışı ve aşırı soğuklar nedeniyle Avrupa’nın belli başlı havaalanlarında yapılamayan uçuşlar yüzünden binlerce yolcu mahsur kalınca, Financial Times Gazetesi yetkilileri beceriksizlikle suçladı.

    Gazete, "İstanbul"dan Londra"ya gitmek, birinci dünyadan 3"üncü dünyaya gitmek gibi" ifadesini kullanırken, Avrupa Komisyonu da aynı vurguyu yaptı: "Kardan kapanan havalimanları beceriksiz dolu."
    LONDRA, Frankfurt ve Paris havaalanlarında binlerce seferin 4 gündür üst üste iptal edilmesine, kara kış değil, havacılık sektöründeki şirketlerin ekonomik kriz nedeniyle aşırı tasarruf tedbirleri almasının yol açtığı iddia edildi. Avrupa Komisyonu Noel tatili sırasında tüm Avrupa başkentlerinde kaosa neden olan uçuş iptallerinden havaalanları ile yer hizmetleri şirketlerini suçladı ve "Her yere kar yağıyor, havaalanlarının bu kadar hazırlıksız olması kabul edilemez" açıklaması yaptı. Avrupa"da 38 ülkeyi kontrol eden Eurocontrol, dün başta Londra Frankfurt ve Paris olmak üzere, Avrupa ülkelerinde 3 bin uçuşun iptal edildiğini açıkladı.

    İstanbul first class

    Dünyanın önde gelen ekonomi gazetesi Financial Times, soğuk ve yağışlı havadan etkilenmeyecek önlemler alan İstanbul Atatürk Havalimanı"na özgüler yağdırarak göklere çıkardı, yüzlerce sefer iptali ile son 4 gündür perişan olan Londra"nın Heathrow havaalimanını ise yerden yere vurdu. Gazete, "İstanbul"dan Londra"ya gitmek, birinci dünyadan 3"üncü dünyaya gitmek gibi" ifadesini kullandı.

    THY, BA"yi hep yeniyor

    İstanbul"dan Londra"ya seyahat eden Financial Times gazetesi yazarı Philip Stephens, "THY, İstanbul rotasında British Airways"i (BA) her zaman kolaylıkla yeniyor" dedi. Stephens şöyle devam etti: "Türkiye"nin yükselen güç statüsü abidesi Atatürk havaalanı, çelik ve cam modernitesi ile parlıyor. Halbuki kırık yürüyen bantları, gözlerin önüne serilen tavan boşlukları ve kirli yer halıları ile Heathrow"un 3. Terminali ise, ulusal gerilemenin simgesi haline geldi. Yükselen devletler için ulusal havayolları da çok önemlidir."

    Uçuşlar 4 gündür iptal

    Geçen hafta kışın aniden bastırdığı Avrupa"da uçuşların iptal edilmesine ilk önce yoğun kar neden olarak gösterildi, ancak yetkililer daha sonra yer hizmetleri sağlayan şirketlerin stoklarında uçaklara tankerlerle püskürtülen ve donmasını önleyen glikol kimyasalının tükendiğini itiraf etmişti. Frankfurt, Londra ve Paris"te havaalanlarında 4 gündür üst üste uçuşların iptal edilmesi, Avrupa Komisyonu"un da tepkisini çekti.

    HÜRRİYET




    FT: Tüm Avrupa İstanbul’u örnek alsın Yorumları