Arınç, Türk dili konuşan medyaya seslendi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-22-2010 (00:14)   Son Mesaj: 12-22-2010 (00:14)    Cevap: 0    Gösterim: 621  

    12-22-2010

    Arınç, Türk dili konuşan medyaya seslendi

    Arınç, Türk dili konuşan medyaya seslendi


    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen ''Türk Dili Konuşan Ülkeler Medya Forumu''nun gala yemeğine katıldı.

    Rixos Grand Ankara Otel'de düzenlenen yemek öncesi konuşan Arınç, ''Türkçe konuşan dost ve kardeş ülkelerden oluşan değerli dostlarımızı bugün burada ağırladık'' dedi.
    Toplantıyla ilgili sabah açılış konuşmalarının yapıldığını ve bazı oturumların gerçekleştirildiğini belirten Arınç, ''Toplantımıza katılan konuşmacılar, panelist arkadaşlar, ben bu toplantıyı başarılı buluyorum, umarım siz de başarılı bulmuşsunuzdur'' diye konuştu.

    Arınç, toplantıyı düzenleyen Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya ile Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bülent Aras'ı tebrik etti.

    Bülent Arınç, gecede sahne alan Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Türk Dünyası Müzik Topluluğu'na temsilen plaket verdi.

    Yemeğe, Arınç'ın yanı sıra Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Karakaya, Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Aras, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi ve diğer yetkililer ile TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve pek çok davetli katıldı.

    Yemeğin ardından Arınç, foruma da katılan Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, KKTC ve Türkiye heyetleriyle ayrı ayrı fotoğraf çektirdi.

    Türk Dili Konuşan Ülkeler Forumu, yarın sona erecek.




    Arınç, Türk dili konuşan medyaya seslendi Yorumları