Gökçek Bükreş'teki Türk üniversitesinde   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-21-2010 (23:37)   Son Mesaj: 12-21-2010 (23:37)    Cevap: 0    Gösterim: 511  

    12-21-2010

    Gökçek Bükreş'teki Türk üniversitesinde

    Gökçek Bükreş'teki Türk üniversitesinde


    Romanya'nın başkenti Bükreş'te temaslarda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türk müteşebbislerin kurduğu Güneydoğu Avrupa Lumina Üniversite'sini ziyaret etti.

    Bükreş Belediyesi'nden ve Türkiye'nin Bükreş Büyükelçiliği'nden yetkililerle birlikte Lumina üniversitesine gelişinde üniversitenin Türk ve Romen yetkilileri tarafından karşılanan Gökçek, ilk olarak kütüphane ve araştırma laboratuvarlarını gezdi. Buradaki modern araç - gereçlere hayranlığına ifade eden Gökçek'e daha sonra Üniversite'nin senato odasında rektör Filip Stanciu tarafından brifing verildi. Brifingin ardından Gökçek'e rektör Stanciu tarafından Üniversite'nin madalyası takdim edildi. Gökçek'te Stanciu'ya gümüş tabak hediye etti.
    Üniversite hatıra defterini imzalayan Melih Gökçek, deftere, "Türk- Romen ortaklığı ile kurulan böyle bir bilim yuvasını ziyaret

    etmekten dolayı çok memnun oldum. Ülkelerarası münasebete ve yakınlaşmaya, iki ülke insanının birbirini tanımaya ve karşılıklı dostluklarını arttırmaya yönelik bu teşebbüs herkese örnek olmalı. Sizleri kutluyor, öğretim kadrosuna ve öğrencilere başarılar diliyorum." ifadelerini yazdı.

    Yaklaşık 1000 öğrenci kapasitesine sahip olan Lumina Üniversitesi ile ilgili Cihan Haber Ajansı muhabirine de değerlendirmelerde bulunan Gökçek, Bükreş'te böyle modern bir üniversite görmenin kendisi için sürpriz olduğunu söyledi. Melih Gökçek, "Romanya'da böyle bir üniversite ile karşılaşacağımı ummuyordum. Çok büyük bir sürpriz oldu benim için. Mükemmel, örnek bir üniversite. Pırıl pırıl bir bilim yuvası. İnşallah başarılı hizmetlere vesile olur. Her zaman söylüyorum: Türkiye'de bu gayretli çalışmaların içerisinde olan arkadaşların hakkını ödememiz mümkün değil. Allah onlardan razı olsun. Gurur duydum. İftihar ettim. Başarılar diliyorum." dedi.

    Gökçek, üniversite yönetimi ile çektirdiği hatıra fotoğrafından sonra Lumina Üniversitesinden ayrıldı.




    Gökçek Bükreş'teki Türk üniversitesinde Yorumları