Bakan Yıldız yarın Japonya'ya gidiyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-21-2010 (20:54)   Son Mesaj: 12-21-2010 (20:54)    Cevap: 0    Gösterim: 474  

    12-21-2010

    Bakan Yıldız yarın Japonya'ya gidiyor

    Bakan Yıldız yarın Japonya'ya gidiyor


    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, çeşitli temaslarda bulunmak üzere yarın Japonya'nın başkenti Tokyo'ya gidecek.

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Yıldız, iki gün sürecek temasları sırasında, Başbakan Naoto Kan tarafından kabul edilecek.
    Ziyareti sırasında Türkiye ile Japonya arasında işbirliği mutabakat zaptı imzalanacak olan Bakan Yıldız, Japonya Hükümeti Kabine Sekreteri Yoshito Sengoku, Dışişleri Bakanı Seiji Maehara, Ekonomi - Ticaret ve Sanayi Bakanı Akihiro Ohata, Maliye Bakanı Yardımcısı Mitsuru Sakurai ile de görüşecek.

    Bakanı Yıldız'ın, ayrıca Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA), Tokyo Elektrik Şirketi (TEPCO), Japonya İhracat ve Kredi Garanti Kuruluşu (NEXİ) ve bazı şirketlerin üst düzey temsilcileriyle bir araya gelmesi, Kashiwasaki - Kariva Nükleer Güç Santralini de ziyaret etmesi bekleniyor. Yıldız, temaslarını tamamlamasının ardından 26 Aralık Pazar günü yurda dönecek.




    Bakan Yıldız yarın Japonya'ya gidiyor Yorumları