Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak proje   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-21-2010 (20:19)   Son Mesaj: 12-21-2010 (20:19)    Cevap: 0    Gösterim: 701  

    12-21-2010

    Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak proje

    Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak proje


    AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, Doğu Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak olan Niksar- Akkuş yolu proje çalışmalarının 2011 yılı sonunda tamamlanacağını söyledi.

    Tokat'ın Niksar ilçesinden geçerek Karadeniz'e bağlanan yolun duble yol olarak rantabl hale getirilerek ulaşımın sağlanması için yapılan çalışmalar devam ediyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yaptığı görüşmeyi değerlendiren AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, Tokat'ın Niksar ilçesi ile Ordu'nun Akkuş ilçesi arasındaki 43 kilometrelik yol ile Niksar -Tokat arası 52 kilometrelik yolun bölünmüş yol olarak geliştirilmesi için başlatılan çalışmalarının en kısa sürede tamamlanarak sonuçlanacağını belirtti.
    Doğu Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak olan Niksar- Akkuş yolunun bölge açısından önemine değinen Yüksel, 1970 den buyana bölgenin ve bölge insanın 40 yıllık hayali olan yolun proje çalışmalarının 2011 yılı sonunda tamamlanacağını kaydetti. Yol çalışmalarının tamamlanması ile birlikte Doğu Karadeniz'in Akdeniz'e açılacağını belirten Yüksel, "Bölgedeki gıda, toprak sanayi ve tekstil sektörlerinin nakliye giderleri azalacak. Orta Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'dan Rusya'ya ihracatın kolaylaşacak ve ayrıca yol bağlantılarıyla ulaşımda bölgemiz 250 kilometre avantaj kazanacaktır" dedi.

    Yüksel, Ünye- Akkuş arası 59 kilometrelik yol yapım projesinin ihale edildiğini belirterek, "Proje bitimine müteakip yol yatırım programına alınarak yapım ihalesi yapılacaktır. Temmuz 2011'de projesi bitirilecektir. Akkuş-Niksar arası 43 kilometrelik mesafedeki yol geçecek olan arazinin harita alımı yapıldı. Proje çalışmaları ihaleli olarak devam etmektedir. Ünye- Akkuş yol projesi 2011 sonunda bitirilecektir" diye konuştu.




    Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak proje Yorumları