Adana'da Büyükşehir Belediyesi'nde tepki   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-21-2010 (19:58)   Son Mesaj: 12-21-2010 (19:58)    Cevap: 0    Gösterim: 604  

    12-21-2010

    Adana'da Büyükşehir Belediyesi'nde tepki

    Adana'da Büyükşehir Belediyesi'nde tepki


    Adana Valisi İlhan Atış, Büyükşehir Belediyesindeki saldırı ve darp olayıyla ilgili bir kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

    Atış, beraberinde Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ile Genel Sekreter Yardımcısı, Ulaşım Daire Başkanlığı Güvenlik Koordinatörü ve 3 personelin darbedildiği Büyükşehir Belediyesi hizmet binasına geldi. Atış, kendisini karşılayan Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın makamına giderek, bir süre görüştü.
    Saldırıyla ilgili ''geçmiş olsun'' ziyaretinde bulunduğu öğrenilen Atış, çıkışta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, olayın ardından başlattıkları yoğun çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

    Olayı üzüntüyle karşıladıklarını ifade eden Atış, şunları söyledi:

    ''En hafif tabiriyle ayıptır. Ha Valilik ha Emniyet ha Büyükşehir Belediyesi basılmış. Adana'ya yakışmadı, Adanalı'ya yakışmadı. Adana Valiliği her türlü şiddette karşıdır, her türlü cebri harekete karşıdır. Bu hareketin doğru olmadığına inanıyorum. İnanıyorum ki, benim tanıdığım Adana'daki aklı başındaki insanların bundan haberi yoktur. Haberleri olmadığına kesin inanıyorum. Çünkü, haberleri olsa böyle ayıp bir şeye fırsat vermezler.''

    Atış, saldırganlarla ilgili soruşturmanın sürdüğünü vurgulayarak, ''Emniyetimiz canla başla çalışıyor. İş adliyeye intikal etmiş durumda. Kim olursa olsun, şiddet, cebir kullanan herkes yüce yargıda cevabını alacaktır. Şu ana kadar bir kişi alındı. Diğerlerinin de yakalanması için çalışmalar sürüyor. Yüce yargıya intikal ettirilecekler'' dedi.

    Başkan Vekili Aldırmaz da emniyetin çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, saldırıyı kınadıklarını vurguladı.

    Darbedilenlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Aldırmaz, ''Emniyetten arkadaşlar konuyla ilgili çalışıyor. Biz kınıyoruz. Doğru bir şey değil. Arkadaşımıza yapılan saldırı doğru bir yaklaşım değil. Saldırgan grupla ilgili netleşmiş bir şey yok. Emniyetin görüşüne göre hareket edeceğiz'' diye konuştu.

    Aldırmaz, daha sonra Vali İlhan Atış'ın makam aracına binerek, beraber belediye binasından ayrıldı.

    Bu arada, saldırganların 10-12 kişilik bir grup olduğu, bazılarının adreslerinin tespit edildiği, ev ve işyerlerine yönelik operasyon yapıldığı belirtildi.

    Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekipleri, binadaki çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerin, parmak izlerinin yanı sıra kırık bardak, cam, bilgisayar parçaları ve zanlıların izine ulaşılabilecek çok sayıda delili topladıkları görüldü.




    Adana'da Büyükşehir Belediyesi'nde tepki Yorumları