Nevşehir'de yağış üreticinin yüzünü güldürdü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-21-2010 (18:21)   Son Mesaj: 12-21-2010 (18:21)    Cevap: 0    Gösterim: 467  

    12-21-2010

    Nevşehir'de yağış üreticinin yüzünü güldürdü

    Nevşehir'de yağış üreticinin yüzünü güldürdü


    Türkiye'nin patates ambarı olarak bilinen Nevşehir'de son günlerdeki yağışlar üreticilerin yüzünü güldürdü.

    Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Recep Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl aralık ayındaki yağış miktarının geçen yıla göre arttığını, özellikle son 10 gün içinde metrekareye 52 kilogram yağış düştüğünü söyledi.
    Bu yağış miktarının çiftçiye rahat bir nefes aldırdığını ifade eden Tunç, son zamanlardaki yağışlarla göletlerin, yer altı kaynaklarının dolduğunu, ancak kar yağışının yeterli olmadığını kaydetti.

    Kar yağışının gerek patates, gerek buğday için bir yorgan vazifesi gördüğünü dile getiren Tunç, bu nedenle üreticilerin kar yağışını beklediğine ifade etti.

    Son zamanlardaki yağış miktarının sevindirici olduğunu, ancak üreticinin suyu gereksiz yere kullanmaması gerektiğine dikkat çeken Tunç, 2007 ve 2008 yılında yaşanan kuraklığın unutulmaması gerektiğini ve suyun yağışlar bol olsa da tasarruflu kullanılması gerektiğini belirtti.

    Tunç, ''Son günlerdeki yağış miktarı biz çiftçileri sevindirdi. Tarım arazilerimiz için bu yağışlar çok faydalı oldu. Ama çiftçimizin geçmiş yıllarda, özellikle de 2007 ve 2008 yıllarındaki kuraklığı unutmamalılar. Barajlar, göletler doldu diye kimse suyu boşa harcamamalı. Su konusunda özellikle çiftçimiz tasarruflu davranmalı'' diye konuştu.




    Nevşehir'de yağış üreticinin yüzünü güldürdü Yorumları