'İyilik melekleri' yardıma koşuyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-21-2010 (18:04)   Son Mesaj: 12-21-2010 (18:04)    Cevap: 0    Gösterim: 621  

    12-21-2010

    'İyilik melekleri' yardıma koşuyor

    'İyilik melekleri' yardıma koşuyor


    Kâğıthane'de iyilik denilince akla gelen 200 kadın, kurdukları İyilik Melekleri El ele Derneği'yle yardıma muhtaç insanlara mucize oldu. İki yıl önce biraraya gelen kadınlar, sokak sokak dolaşıp, hasta, yaşlı ve bakıma muhtaç insanlara çare üretmeye başladı.

    İlçedeki her sokak için sorumlu bir ev kadını belirlendi. Kadınlar, sorunları saptadı. Patlayan sokak lambalarından, hasta bir komşunun tedavi ettirilmesine kadar birçok sorun raporlaştırıldı. Çözümler üretildi.

    EV BİLE YAPTIRILDI
    İlçedeki yardıma muhtaç hastalar haftanın 3 günü, günde 3 kez Haseki Hastanesi'ne taşındı. Sağlık güvencesi olmayan her 100 hastadan 20'si ücretsiz tedavi ettirildi. Hatta Kâğıthane Belediyesi ve esnafla temasa geçilerek yoksul bir kadın için ev yaptırıldı. Bazen esnafın desteğiyle çeyizler tamamlandı. Bazen de ihtiyaç duyanlara verilmek üzere depolarda ikinci el kıyafetler toplandı. Gün geçtikçe bir iyilik seferberliğine dönüşen dayamşma, geçtiğimiz günlerde kurulan İyilik Melekleri El ele Derneği'yle taçlandı.

    'PERİHAN ABLA'DİYORLAR
    Kâğıthane'de "Perihan Abla" olarak tanınan Dernek Başkanı Ferdane Beşir, kaymakamlık ile Kâğıthane Belediyesi'nden büyük destek gördüklerini belirterek, "Eşim işçi emeklisi. İki kızım, bir oğlum var. Eşim destek vermeseydi bütün bunları yapamazdım. Çok şükür maddi durumumuz iyi. Fakat bu işi yapmak için geçmişte yokluk çekmek gerekiyor. Ben geçmişte çok yokluk çektim. Şimdi din, dil, ırk ayırt etmeksizin hep birlikte çalışıyoruz" dedi.

    SABAH METROPOL




    'İyilik melekleri' yardıma koşuyor Yorumları