ÖSYM, TUS'da 4 soruyu iptal etti!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-21-2010 (16:51)   Son Mesaj: 12-21-2010 (16:51)    Cevap: 0    Gösterim: 599  

    12-21-2010

    ÖSYM, TUS'da 4 soruyu iptal etti!

    ÖSYM, TUS'da 4 soruyu iptal etti!


    Türk Sağlık-Sen’in TUS’ta bazı soruların hatalı olduğunu belirterek ÖSYM’ye başvurmasının ardından ÖSYM bir açıklama yaparak TUS sınavında 4 sorunun iptal edildiğini duyurdu.

    Türk Sağlık-Sen"in Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı"nda (TUS) bazı soruların hatalı olduğunu belirterek ÖSYM"ye başvurmasının ardından ÖSYM bir açıklama yaparak TUS sınavında 4 sorunun iptal edildiğini duyurdu.

    ÖSYM, sendikanın konuyu gündeme getirmesinin ardından bugün bir açıklama yaparak TUS sınavında 4 sorunun iptal edildiğini duyurdu.

    ÖSYM"den yapılan açıklamada, 12 Aralık 2010 tarihinde yapılan TUS Bilim Sınavında denetçi akademisyenlerin yeniden değerlendirmesi sonucunda 4 sorunun adayların doğru cevap verebileceği biçimde düzenlenmediğinin tespit edildiği kaydedildi.
    Sınavda sorulan diğer 296 soruda ise iptali gerektirecek maddi ya da bilimsel bir hatanın olmadığı da ÖSYM tarafından bildirildi.

    ÖSYM"nin yaptığı açıklamaya göre 4 sorunun 1 tanesinin soru kökünde hata olduğu, 2 sorunun cevabının cevap seçenekleri arasında bulunmadığı ve 1 soruda ise doğru cevap olarak verilen şıkta eksiklik bulunduğu açıklandı.

    Bu nedenle, soruların söz konusu teste cevap veren adaylar tarafından doğru cevaplandığı kabul edilerek değerlendirme işlemi yapılacağı ifade edildi.

    HATALI SORULAR

    ÖSYM hatalı olduğunu açıkladığı soruları şöyle sıraladı:

    -Temel Tıp Bilimleri Testi-1 (TTBT-1) A kitapçığında yer alan 9. soru ile aynı soruya karşılık gelen B kitapçığındaki 14. sorunun doğru cevabının C olarak bildirilmesine rağmen soru kökünde hata olduğu,

    -Temel Tıp Bilimleri Testi-1 (TTBT-1) A kitapçığında yer alan 52. soru ile aynı soruya karşılık gelen B kitapçığındaki 32. sorunun doğru cevabının E olarak bildirilmesine rağmen doğru cevabının seçenekler arasında bulunmadığı,

    -Klinik Tıp Bilimleri Testi (KTBT) A kitapçığında yer alan 68. soru ile aynı soruya karşılık gelen B kitapçığındaki 83. sorunun doğru cevabının D olarak bildirilmesine rağmen doğru cevabının seçenekler arasında bulunmadığı,

    -Klinik Tıp Bilimleri Testi (KTBT) A kitapçığında yer alan 71. soru ile aynı soruya karşılık gelen B kitapçığındaki 86. sorunun doğru cevabının B olarak bildirilmesine rağmen doğru cevap olarak verilen seçenekte ifade eksikliği bulunduğu anlaşılmıştır.




    ÖSYM, TUS'da 4 soruyu iptal etti! Yorumları