Guardian: İstanbul'un kredi durumu kırılgan   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-21-2010 (16:21)   Son Mesaj: 12-21-2010 (16:21)    Cevap: 0    Gösterim: 537  

    12-21-2010

    Guardian: İstanbul'un kredi durumu kırılgan

    Guardian: İstanbul'un kredi durumu kırılgan


    İngiltere'de yayımlanan Guardian gazetesi, aralarında İstanbul'un da bulunduğu Avrupa'daki bazı şehirlerin kredi durumunun kırılgan olduğunu yazdı.

    Gazetenin bugünkü ekonomi sayfasında yer verdiği Elana Moya imzalı haberde, İstanbul'un yanı sıra Floransa, Napoli, Madrid ve Barcelona gibi şehirlerin de borç kriziyle karşı karşı olduğu belirtildi.
    Guardian'da İstanbul'la ilgili şu ifadeler yer aldı:

    ''Türkiye'nin kadim metropolü, Avrupa şehirleri arasında kredi değerlendirmesi 'dökülen' az sayıda şehirden biri. Asya ve Avrupa'yı bağlayan kusursuz konumu, ciddi zayıflıklarını telafi etmiyor.

    Bu zayıflıklara, kredi derecelendirme ajansı Standard&Poor'un son raporunda belirtildiği gibi, 'düşük ciro esnekliği gelecekteki reformlara dair durumun tahmin edilemez oluşu' da dahil.

    Standard&Poor ayrıca, şehrin yoğun yatırım talebinin yüksek bütçe açıklarına ve biriken borçlara neden olduğunu bildirdi.

    İstanbul, özellikle giderek büyüyen mali sektörü kalkındırarak kazanç getirecek başka kaynaklar geliştirmeye çalışıyor ve cami kubbe ve minarelerinden oluşan meşhur kent siluetinde yeni camdan kulelerin belirmesi umudunu taşıyor.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu ay, Ataşehir semtini, kentin mali kalbi haline getirme planları çerçevesinde İMKB'yi Asya tarafına taşıma planlarını dile getirmişti.

    Haberde ayrıca, ABD'de 100'den fazla şehrin gelecek yıl iflas edebileceği tahmininde bulunuluyor ve Amerikalı iktisatçı Meredith Whitney'in bir televizyon kanalına yaptığı, yerel ve eyalet düzeyinde borçlanmanın ABD ekonomisini bekleyen en büyük sorunlardan biri olduğu ve ülkede iyileşme sürecini sekteye uğratabileceği açıklaması hatırlatıldı.




    Guardian: İstanbul'un kredi durumu kırılgan Yorumları