İzmir'de sobadan zehirlenme şüphesi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-21-2010 (15:04)   Son Mesaj: 12-21-2010 (15:04)    Cevap: 0    Gösterim: 796  

    12-21-2010

    İzmir'de sobadan zehirlenme şüphesi

    İzmir'de sobadan zehirlenme şüphesi


    İzmir'in Buca ilçesinde, özürlü kadının ''alıkonulduğu'' şikayeti üzerine bir adresi kontrole giden polis, 30 yaşındaki kadın ile 44 yaşındaki erkek arkadaşının 1 haftalık cesediyle karşılaştı.

    Kadın ile adamın, kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri ihtimali üzerinde durulduğu bildirildi.
    Alınan bilgiye göre, Gürçeşme Polis Merkezine başvuran Nurgül Şanlı, özürlü kızı Yıldız Güven'in (30), kendisini evlenme vaadinde bulunan Erdem Kavaklı (44), tarafından alıkonulduğunu ileri sürdü. Şanlı, geçirdiği trafik kazası nedeniyle bedensel engeli bulunan kızı Yıldız Güven'in, 13 Aralık Pazartesi günü alışverişe gitmek üzere evden çıktığını ve geri dönmediğini, 1 kez telefonla görüştüklerinde ''Eve döneceğini'' söylediğini, daha sonra da bir daha ulaşamadıklarını bildirdi. Erdem Kavaklı'nın kızlarıyla evlenmek istediğini, yaş farkı ve ekonomik durumu nedeniyle bu evliliği aile olarak onaylamadıklarını anlatan Nurgül Şanlı, kızlarının bu kişi tarafından alıkonulduğunu savundu.

    -EVDE CESETLERİ BULUNDU-

    Kadının başvurusu üzerine araştırma başlatan polis, Erdem Kavaklı'nın Ufuk Mahallesi Mehmetçik Caddesi'ndeki bir evde kaldığını belirledi. Eve giden ekipler, Kavaklı ve Güven'in son olarak 1 hafta önce birlikte görüldüklerini ve o günden bu yana haber alınamadığını belirlerken, evden çevreye kokular yayıldığını fark etti. Durumdan şüphelenen polis, Erdem Kavaklı'nın yakınlarına ulaşarak eve girdiğinde, Kavaklı ile Güven'in cesetleriyle karşılaştı.

    Vücutlarında ölüme neden olabilecek herhangi bir yara ya da iz bulunmayan ve yaklaşık 1 hafta önce öldükleri belirlenen Kavaklı ve Güven, ölüm nedenlerinin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Yetkililer, evde kömür sobasının bulunduğunu, Kavaklı ve Güven'in sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri ihtimali üzerinde durulduğunu bildirdi.

    -ARKADAŞLARINA EVLENECEKLERİNİ AÇIKLAMIŞLAR-

    Erdem Kavaklı'nın yakınları, Kavaklı'nın 3-4 ay önce özürlüler merkezinde tanıştığı Yıldız Güven ile güzel bir diyalog kurduklarını ve ardından sıkça görüşmeye başladıklarını belirtti. Çiftin birbirlerine aşık olduklarını, evlenmeye karar vererek bunu çevrelerindeki arkadaşlarına söylediklerini, fakat kızın ailesinin, Kavaklı'nın yaşını ve işsiz olmasını öne sürerek evlenmelerine karşı çıktıklarını iddia eden Kavaklı'nın yakınları, ailenin karşı çıkmasına rağmen Kavaklı ve Güven'in görüşmeye devam ettiklerini, evlenmeyi planladıklarını söyledi.

    Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü, Kavaklı ve Güven'in ölüm nedenlerinin tespiti için yarın otopsi yapılacağı öğrenildi.




    İzmir'de sobadan zehirlenme şüphesi Yorumları