Irak Cumhurbaşkanı Talabani İstanbul'da   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-21-2010 (14:58)   Son Mesaj: 12-21-2010 (14:58)    Cevap: 0    Gösterim: 485  

    12-21-2010

    Irak Cumhurbaşkanı Talabani İstanbul'da

    Irak Cumhurbaşkanı Talabani İstanbul'da


    Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, İstanbul'a geldi. Korumaları ve konsolosluk yetkilileri Talabani'nin etrafında adeta etten duvar ördü.

    Özel uçakla İstanbul'a gelen Talabani'yi Atatürk Havalimanı'nda İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu karşıladı. Talabani'nin gelişi sırasında basın mensuplarının görüntü almaması için büyük çaba sarf edildi. Basın mensupları, görüntü çekmemeleri için Devlet Konukevi'nde bekletildi. Talabani ve Vali Mutlu bir süre Devlet Konukevi'nde oturup, sohbet etti. Irak Cumhurbaşkanı Talabani daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında havalimanından ayrıldı. Talabani'nin havalimanından ayrılması sırasında da korumaları ve konsolosluk yetkilileri etrafında adeta etten duvar ördü. Talabani'nin rahatsız olduğu ve yürürken görüntü çekilmesini istemediği öğrenildi. Uçaktan indikten sonra Talabani'yi, küçük bir kız çocuğunun da çiçeklerle karşıladığı bildirildi.
    İstanbul'da Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 11. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılacak olan Talabani'nin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la da bir araya gelmesi bekleniyor.




    Irak Cumhurbaşkanı Talabani İstanbul'da Yorumları