DSP: Hükümet özerkliğe ses çıkarmadı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-21-2010 (14:37)   Son Mesaj: 12-21-2010 (14:37)    Cevap: 0    Gösterim: 513  

    12-21-2010

    DSP: Hükümet özerkliğe ses çıkarmadı

    DSP: Hükümet özerkliğe ses çıkarmadı


    DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, ayrı bayrak ve iki dil taleplerinin ardından 'özerklik' talebinin gündeme getirildiğini ve bunun 8 yıldır ülkeyi yöneten AKP Hükümeti'nin gözünün içine baka baka yapıldığını belirterek ''Ancak hükümetten bu konuda ses çıkmamıştır'' dedi.

    Erçelebi, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin ''ateşle oynadığını'' savunarak, ''Diyarbakır'da, sözde 'çalıştay' adı altında Türkiye'yi bölmeye yönelik toplantı yapıldığını, Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde, 'özerklik' talebinde bulunulduğunu, Türkiye'nin 25 bölgeye ayrılması, her bölgenin ayrı renkleri ve bayrağının olmasının önerilebildiğini'' ifade etti. Hasan Erçelebi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
    ''Ayrı bir 'bayrak' ve 'iki dil' taleplerinin ardından gündeme gelen 'özerklik' talebi, 8 yıldır ülkeyi yöneten AKP Hükümeti'nin gözünün içine baka baka yapılmış, ancak Hükümet'ten bu konuda ses çıkmamıştır. Bununla da kalınmamış, ülkeyi bölmeye cüret edenler, 'Bizim derdimiz, bölünmek değil, özerkliktir' bile diyebilmiştir.

    AKP Hükümeti'nin sessiz tutumu nedeniyle 'kalkışma' niteliğindeki toplantıyı yapanlar, 'Bu artık bölgede yaşayan Kürtlerin sorunu olmaktan çıkmış, uluslararası bir konu haline gelmiştir' görüşü bile ifade edilebilmiştir.

    Bütün bunlar gösteriyor ki asıl hedef ve gizli gündem, bölgede yaşayan Kürt vatandaşlarımıza demokratik, ekonomik ve kültürel haklar sağlamak değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmesidir. Söz konusu talepleri gündeme getirenlerin sözcüleri, 'Bugün, 4 ülkenin sınırları içerisinde kalan Kürdistan coğrafyasından bahsediyoruz, yani ismi saklı, kendi saklı coğrafyadan bahsediyoruz' demektedirler. Bu sözler, doğrudan Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na, Türkiye'nin Lozan'da çizilen sınırlarına ve Türkiye'yi yönetmekle görevli olan Hükümet'e, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bölünmez bütünlüğüne, üniter devlet yapısına karşı açık bir saldırıdır.''

    Hükümetin, ''Bu söylemler karşısında suskun kaldığını'' öne süren Erçelebi, ''Bunun Hükümet'in de gizli bir gündeminin olduğunu ya da kendisine verilen uluslararası bir ödevi yerine getirmeye çalıştığının göstergesi'' olduğunu iddia etti.

    Erçelebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'de son günlerde yaşananlarla, Atatürk'ün kurduğu laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüyle, ülkenin bağımsızlığıyla ilgili görüşlerini bir an önce açıklamasını isteyerek, ''Aksi halde, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra Hükümet Sözcüsü Sayın Cemil Çiçek'in 'Sivri sinek saz, davul zurna az' sözlerinin hedefi, Hükümet olacaktır. Bu plan ve bu toplantıların sonuç bildirgeleri, ülkemiz için son derece önemlidir. Sayın Başbakan'ı ve Hükümet'i ciddiyete, sorumluluğa, görevinin gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz'' görüşlerini ifade etti.




    DSP: Hükümet özerkliğe ses çıkarmadı Yorumları