Bakan Eroğlu, Daya ile görüştü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-21-2010 (12:37)   Son Mesaj: 12-21-2010 (12:37)    Cevap: 0    Gösterim: 552  

    12-21-2010

    Bakan Eroğlu, Daya ile görüştü

    Bakan Eroğlu, Daya ile görüştü


    Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Suriye Çevre İşlerinde Sorumlu Devlet Bakanı Kaoukab Alsabah Daya ile görüştü.

    Rixos Otel'inde öğleden sonra gerçekleştirilecek Türkiye-Suriye Yüksek Düzeyli Stratejik İkinci Konsey toplantısı öncesinde gerçekleşen görüşmede konuşan Eroğlu, Türkiye ile Suriye arasında orman, sulama, kirlenmenin kontrolü, dostluk barajı yapımı, Dicle Nehri'nden su çekilmesi konularında önemli anlaşmaların yapıldığını anımsattı.
    Türkiye, Suriye, İran ve Irak arasında oluşturulan bölgesel işbirliği grubuna Katar, Yemen, Mısır ve Moritanya'nın da katıldığını dile getiren Eroğlu, bu oluşum çerçevesinde çöllerden gelen tozların taşınımı, rüzgar erozyonunun önlenmesi, hava kalitesinin kontrolü, erken uyarı sistemleri konularında geçen sene bir toplantı yapıldığını, 2011'in şubat ayında da İstanbul'da başka bir toplantının gerçekleştirileceğini belirtti.

    Meksika'nın Cancun kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 16. Taraflar Konferansı'na Suriye'nin de katıldığını bildiren Eroğlu, bu toplantıdaki katkılarından dolayı konuk bakana teşekkür etti.

    Eroğlu, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın eşi Esma Esad'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'dan talebi üzerine Suriye'ye 6 kelaynak kuşu gönderdiklerini belirtti.

    Görüşme sonunda Eroğlu, konuk bakana kelaynak fotoğrafı ve porselen tabak hediye etti.




    Bakan Eroğlu, Daya ile görüştü Yorumları