Rusya Hindistan'a 5. nesil savaş uçağı yapacak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-21-2010 (11:23)   Son Mesaj: 12-21-2010 (11:23)    Cevap: 0    Gösterim: 559  

    12-21-2010

    Rusya Hindistan'a 5. nesil savaş uçağı yapacak

    Rusya Hindistan'a 5. nesil savaş uçağı yapacak


    Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Hindistan ziyaretine başladı. Medvedev 'beşinci nesil' olarak adlandırılan savaş uçaklarının Rusya'da üretimine dair 30 milyar dolarlık anlaşmaya imza atması bekleniyor.

    Hindistan resmi ajansı PTI'nin haberine göre, Medvedev'in iki gün planlanan ziyareti sırasında Hindistan ile Rusya arasında savunma, nükleer politika, bölgesel sorunlar ve iki ülke arasında diyaloğun artırılması gibi konuların görüşülmesi bekleniyor.
    Medvedev'in ziyaretinde ayrıca ''beşinci nesil'' olarak adlandırılan savaş uçaklarının Rusya'da üretimine dair 30 milyar dolarlık anlaşmaya imza atması bekleniyor.

    Bu anlaşmayla Hindistan'ın yalnızca Rusya'dan silah almayı değil, aynı zamanda teknolojisini de paylaşmayı hedeflediği ifade ediliyor.

    Medvedev, ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada, iki ülke arasında özel bir ilişki olduğunu söylemişti.

    Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Soğuk Savaş döneminden beri müttefik olan iki ülke arasında ''güçlü bir savunma dayanışması'' olduğu belirtilmişti.

    Bununla birlikte Moskova yönetiminin, Washington'a olan yakınlığıyla bilinen Hindistan'dan rahatsız olduğu da biliniyor.




    Rusya Hindistan'a 5. nesil savaş uçağı yapacak Yorumları