İkiz bebeklerin umuda yolculuğu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-20-2010 (17:54)   Son Mesaj: 12-20-2010 (17:54)    Cevap: 0    Gösterim: 624  

    12-20-2010

    İkiz bebeklerin umuda yolculuğu

    İkiz bebeklerin umuda yolculuğu


    Muğla'nın Ortaca ilçesinde erken doğumla dünyaya gelen ikiz bebeklerden biri ambulans helikopterle, diğeri ambulansla Antalya'ya sevk edildi.

    Alınan bilgiye göre, ilçede yaşayan Hülya Akkeçeli tüp bebek yöntemiyle biri kız, diğeri erkek ikiz bebekler dünyaya getirdi. Doktorlar erken doğumla dünyaya gelen ikizlerin Antalya'daki özel bir hastaneye sevk edilmesine karar verdi.
    İkiz bebeklerden kız olanı Ortaca Ahmet Ateş Stadı'na inen Sağlık Bakanlığına ait ambulans helikopterle, erkek bebek ise ambulansla Antalya'daki özel bir hastaneye nakledildi.

    Doğumun yapıldığı özel hastanede görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Gül Biteker, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanede tedavileri yapılan Akkeçeli ve ikiz bebeklerin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

    Akkeçeli'nin sezaryan yöntemi ile 7.5 aylık ikiz bebekler dünyaya getirdiğini belirten Biteker, ''Erken doğumla dünyaya gelen bebekler, 29 haftalık ve yaklaşık 1 kilogram ağırlığında. Bebeklerin sağlık durumları gayet iyi. Solunum cihazına bağlı değiller. Nefes alıp verebiliyor. Erken doğum olduğu için daha donanımlı bir hastaneye sevkine karar verdik'' diye konuştu.




    İkiz bebeklerin umuda yolculuğu Yorumları