Üniversiteden atılan gençlere müjde   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-20-2010 (15:57)   Son Mesaj: 12-20-2010 (15:57)    Cevap: 0    Gösterim: 465  

    12-20-2010

    Üniversiteden atılan gençlere müjde

    Üniversiteden atılan gençlere müjde


    BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun üniversiteden atılanlara ''af'' getiren düzenlemenin Torba Kanun ile çıkarılacağı müjdesini verdiğini bildirdi.

    Topçu, ''Eğitim Hakkı Engellenmesin Platformu'' üyesi olduğunu belirten bir grup üniversiteden çeşitli nedenlerle atılan gençlerle Bakan Çubukçu'yu makamında ziyaret etti.
    Yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Topçu, Çubukçu'nun, gençlerin sorunlarıyla yakından ilgilendiğini belirterek, şunları kaydetti:

    ''Sayın Bakan, müjde verdi hepimize. Önümüzdeki eğitim dönemine kadar Torba Kanun içerisinde çıkaracağını, bu konuda yoğun çalıştığını söyledi.''

    Görüşmede, sözleşmeli öğretmenlerin sorununa da değindiğini bildiren Topçu, ''Kendisinin de buna karşı olduğunu söyledi. Önümüzdeki dönemde sözleşmelilerin kadroya geçirilmesiyle ilgili bir tasarruf kullanılabileceğini, eğitim camiasının tamamının aynı özlük haklarına sahip olmasından yana olduğunu söyledi'' diye konuştu.

    Ziyarete Topçu ile beraber katılan Harun Akalp, eğitim hakkını istemeden kaybeden yüzbinlerce kişinin bulunduğunu belirterek, ''Kimimizin maddi yetersizlikten, kimimizin ailelerimizde yaşadığımız büyük kayıplardan, kimimizin yaşadığımız sağlık problemleri yüzünden okullarımızla ilişiği kesildi. Üniversite eğitimimize ara vermek zorunda kaldık. 2008 yılındaki aftan sonra şu ana kadar atılan ve hiçbir affa başvurma hakkı bile elde edemeyen yüzbinlerce mağdur oldu'' dedi.

    Akalp, Bakan Çubukçu'nun, ''yasanın şubat ayına kadar çıkarılacağı ve bahar döneminde üniversitelerine başlayabilecekleri müjdesini'' verdiğini söyledi.

    -KAHRAMANMARAŞ'TAKİ OLAYLAR-

    BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, gazetecilerin Kahramanmaraş'ta dün yaşanan olaylarla ilgili sorusu üzerine ''Milletimizin her bir ferdinin vicdanında derin yaralar oluşturmuş bir olayın 32 yıl sonra tekrar gündeme getirilmesini manidar buluyorum. Biz barışla ilgili hatıralarımızı çoğaltmalıyız. Bu tip milletin gönlünde yara olmuş, acı vermiş işleri kaşıma işini bırakmalıyız' dedi.

    ''Bir provokasyon var mıydı?'' sorusuna Topçu, ''Olabilirdi çünkü bu tip ortamları provokatörler iyi kullanırlar, hemen kaşırlar. Ama Kahramanmaraş halkı sağduyulu davrandı. Birileri, demokratik hakkını kullandığını iddia etti ve kullandı. Bazı protestolar olmuş. O da normaldir. Esas olan, acıya dönüşmemesidir'' yanıtını verdi.

    Hafta sonu gerçekleştirilen CHP kurultayına ilişkin soru üzerine de Topçu, ''CHP, iç kargaşalarını bitirsin, hem milletin hazinesinden aldığı paranın, hem milletten aldığı oyun hakkını versin. CHP, iç kargaşalarını inşallah bu kurultay neticesinde bitirmiş olur'' dedi.




    Üniversiteden atılan gençlere müjde Yorumları