Elekdağ Öcalan'ı Stalin'e benzetti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-20-2010 (14:37)   Son Mesaj: 12-20-2010 (14:37)    Cevap: 0    Gösterim: 518  

    12-20-2010

    Elekdağ Öcalan'ı Stalin'e benzetti

    Elekdağ Öcalan'ı Stalin'e benzetti


    TBMM Genel Kurulunda, İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarının, 2011 yılı bütçelerinin görüşmeleri sürüyor. Kurulda söz alan CHP'li Elekdağ yaptığı konuşmada PKK elebaşı Öcalan'ın sözlerini değerlendirdi.

    Bütçeler üzerinde ilk sözü CHP Grubu adına İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ aldı. Elekdağ, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın, avukatları aracılığıyla demokratik çözüm şartlarının kabul edilmemesi halinde korkunç bir iç savaşı başlatacağı tehdidinde bulunduğunu belirterek, ''Bu ne rezalet, Stalin bile böyle bir ültimatom vermedi'' dedi.
    Elekdağ, terör örgütünün dağ kadrosu tasfiye edilmeden Türkiye'nin, PKK ve Kürt sorununa kalıcı çözüm bulamayacağını söyledi.

    Terör örgütü PKK'nın, vurucu gücünün hayatta kalmasını sağlayanın ABD olduğunu ifade eden Elekdağ, ABD'nin Türkiye'ye karşı ikiyüzlü bir siyaset güttüğünü, bir yandan PKK ile mücadelede Türkiye'nin yanında olduğu izlenimi yarattığını, diğer yandan PKK'nın tasfiyesi için Türkiye'ye gerekli desteği vermediğini belirtti. Elekdağ, ''Barzani de Öcalan da PKK da ABD'nin piyonları konumundadır'' dedi.

    CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, İçişleri Bakanlığı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, öğrencileri eylemlerine değindi. Yalçınkaya, öğrencilerin gösterisinin barışçı olduğunu, şiddet unsuru bulunmadığını ifade ederek, öğrencilerin, medeni bir ülkede asla hoşgörülmeyecek bir şiddetle karşılaştıklarını söyledi.

    İçişleri Bakanlığının, asayişi önlemesi gerektiğini ancak bunu bir polis devleti anlayışı içinde değil, hukuk devleti çerçevesinde yerine getirmesi gerektiğini kaydeden Yalçınkaya, ''Başbakan, her yerde, her ortamda sevgiden bahsediyor. Sayın Başbakan, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol. Başbakan, 'men dakka dukka' diyor, bizdeki 'eden bulur' deyimi de aynı anlamı taşıyor ama eden bulmuyor, AKP iktidarı sayesinde her şey yapanın yanında kar kalıyor, hukuku çiğneyerek öğrencileri perişan edenlerden, genç bir kızın, çocuğunun ölümüne neden olanlardan hesap sorulmuyor. Milletvekili dokunulmazlığı kaldırılmıyor, bu nasıl men dakka dukka. İçişleri Bakanı, AKP'li belediye başkanlarını korumaya devam ediyor, neyi gizliyorsunuz Sayın Bakan, koruma kollama görevini bırakın, gereğini yapın'' diye konuştu.

    CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı ile ikinci bir MGK yapılanması gerçekleştirilmek istendiğini ileri sürerek, ''Birincisini kaldırıyoruz'' diye ahkam kesenlerin, ikincisini kurduklarını ifade etti.

    Kart, terör ve kamu düzeni gerekçe gösterilerek, iktidar politikaları aleyhindeki her türlü konuların izlenmesinin yasal ayaklarının oluşturulduğunu belirterek, ''Müsteşarlığın kurulmasına dair kanun çıkarken, terörle mücadelede koordinasyonu sağlayacağı, operasyonel olmayacağını söylediler. Operasyonel görevi olmayan müsteşarlığa, MİT, Emniyet, Jandarmaya tanındığı gibi gizli ihale muafiyeti sağlandı. Hani operasyonel görevi olmayacaktı? Bunun anlamı nedir; ucu açık ve kayıt dışı örgütlenmedir'' diye konuştu.

    -EK SÜRE TARTIŞMASI-

    Bu arada CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un tutumuyla ilgili usul tartışması açtı. Yakut'un, konuşmacılara 1'er dakika ek süre vermemesini eleştiren İnce, ''(Kısa kes aydın havası olsun) demek, doğru değildir. Meclis Başkanı olarak görev yapmış Elekdağ'a 1 dakika vermemek keyfidir. Bütçeye bir yükmüş gibi bakamazsınız. Milletvekillerinin sesini kısmayın'' dedi.

    Sadık Yakut da bu uygulamanın geçen hafta başladığını, CHP'nin geçen hafta boyunca buna bir şey demediğini belirterek, bunun ''bir hakkın suiistimali'' olduğunu söyledi.

    MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da Elekdağ'a, özel olarak 1 dakikanın verilmesi gerektiğini belirtirken, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, ''Diğer milletvekilleri önemsiz mi?'' dedi.

    AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de bütçe görüşmelerinde AK Parti Grubu'nun konuşmacıları sayısının fazla olduğunu, her ek sürenin, AK Parti Grubu lehine bir sonucu doğurduğunu belirtti.

    Yakut, TBMM İçzütüğünde, konuşma sürelerinin uzatılmasına yönelik bir hükmün bulunmadığına işaret ederek, ek süre verilmesinin keyfiliğe yol açtığını, yeni uygulamayla buna son verildiğini kaydetti. Yakut, bu uygulamanın devam edip etmemesini oya sundu, bunun sonucunda ek süre verilmemesi uygulamasına devam edildi.




    Elekdağ Öcalan'ı Stalin'e benzetti Yorumları