Karzai'den meclisi 20 Ocak'ta açma sözü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-20-2010 (12:37)   Son Mesaj: 12-20-2010 (12:37)    Cevap: 0    Gösterim: 385  

    12-20-2010

    Karzai'den meclisi 20 Ocak'ta açma sözü

    Karzai'den meclisi 20 Ocak'ta açma sözü


    Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin, geniş çaplı yolsuzlukların yapıldığının tespit edildiği eylül ayındaki genel seçimlerin ardından meclisi 20 Ocaka kadar açma sözü verdiği bildirildi.

    Ülkenin kuzeydoğusundaki Badahşan vilayetinden milletvekili seçilen Fevziye Kufi, birkaç milletvekiliyle birlikte geçen hafta sonu Karzai ile görüştüklerini ve Karzai'den yeni meclisi açmasını talep ettiklerini söyledi.
    Fevziye Kufi, meclisi açmanın ya da bu görev için birini atamanın devlet başkanının sorumluluğunda olduğunu hatırlattıklarını belirterek, "Devlet Başkanı, meclisi 20 Ocaka kadar açma sözü verdi" dedi.

    Kufi ve 100 dolayında milletvekili geçen hafta parlamentoda toplanarak, Karzai'den meclisi 19 Aralıka kadar açmasını talep ettikleri bir bildiri yayımlamıştı.

    Seçimin 34 vilayeti kapsayan nihai sonuçları 1 Aralıkta açıklanmıştı. Seçim komisyonu yetkilileri, geçen ayın sonlarında yaptıkları açıklamada, meclisin bir hafta içinde toplanabileceğini söylemişti.

    Afganistan'da 18 Eylülde yapılan seçimlerde oyların üçte biri seçim yolsuzluğu nedeniyle iptal edilmişti. Başsavcılık makamı ise seçim sonuçlarının iptal edilmesi çağrısında bulunmuştu. Bağımsız Seçim komisyonu, Başsavcılığın çağrısı "sorumsuzca bir açıklama" olarak nitelendirmiş ve bunun siyasi krize yol açacağı uyarısında bulunmuştu.




    Karzai'den meclisi 20 Ocak'ta açma sözü Yorumları