Soros'un kızları CHP yönetiminde   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-20-2010 (12:36)   Son Mesaj: 12-20-2010 (12:36)    Cevap: 0    Gösterim: 868  

    12-20-2010

    Soros'un kızları CHP yönetiminde

    Soros'un kızları CHP yönetiminde


    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi tarafından büyük ölçüde değiştirilen CHP’nin yeni Parti Meclisi listesine Kılıçdaroğlu’nun özel isteğiyle giren isimlerin yurt dışı bağlantılı kuruluşlarla yakınlığı dikkat çekiyor.

    Ali Eyvaz'ın haberi
    CHP"nin ve ulusalcı çevrelerin muhafazakar kesimleri desteklediğini iddia ettikleri George Soros kuruluşlarının en önde gelen isimleri CHP"nin yönetim kadrolarına katıldı. Kemal Kılıçdaroğlu"nun özel talebiyle listeye sokulan ve PM üyesi seçilen Prof. Binnaz Toprak, Perihan Sarı ve Doğa Çiğdemoğlu"nun MYK"ya da girmeleri bekleniyor. Böylece Soros ve onun finanse ettiği kuruluşların yeni dönemde Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP"ye koşulsuz destek sağladığı da ortaya çıkmış oldu.

    TOPRAK"IN ARKASINDAKİ GÜÇ KILIÇDAROĞLU"NUN SAFINDA

    George Soros kuruluşlarının Türkiye"de öne çıkmış en önemli siması olan Prof. Dr. Binnaz Toprak da CHP Parti Meclisi üyesi seçildi ve Kılıçdaroğlu"nun özel ekibine girmeyi başardı. George Soros"un vakıflar ağının bir parçası olan Açık Toplum Enstitüsü"nün Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Binnaz Toprak"a 2008 yılında yaptırdığı "Türkiye"de Farklı Olmak - Din ve Muhafazakârlık Ekseninde Ötekileştirilenler" araştırması, Ergenekon sanıklarının destekçisi Cumhuriyet gazetesi başta olmak üzere pek çok medya organı tarafından baş tacı edilmişti.

    Binnaz Toprak"ın söz konusu araştırması, Cumhuriyet gazetesinde birkaç defa manşete taşınmış ve AK Parti hükümetine karşı "bilimsel destekli bir kampanyaya" dönüştürülmüştü.

    TÜRKİYE"Yİ KAMPLARA AYRILMIŞ GÖSTERİRKEN KENDİSİ KAMPLAR ARASINDA MEKİK DOKUYOR

    Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi ve söz konusu araştırmanın sorumlusu olan Binnaz Toprak, daha önce de din ve toplum ilişkisi üzerine yaptığı araştırmalarla dikkat çekmişti. Toprak'ın araştırmaları Açık Toplum Enstitüsü ve TESEV gibi Soros finansmanının çok etkili olduğu kurumlarca destekleniyor. 2006 yılında Toprak ve Ali Çarkoğlu, TESEV desteği ile "Değişen Türkiye'de Din, Toplum ve Siyaset" başlıklı bir başka rapor hazırlamıştı.

    Bu raporda "Türkiye'de şeriat düzeni isteyenlerin sayısı azalırken, laikliğin tehdit altında olmadığını düşünenlerin sayısının arttığı" ifade edilmişti. Bu araştırma yüzünden gerek Binnaz Toprak"a ve gerekse Soros kuruluşlarına ulusalcı çevrelerden tepki yağmıştı. Ancak bu araştırmadan sonra yapılan "Türkiye"de Farklı Olmak - Din ve Muhafazakârlık Ekseninde Ötekileştirilenler" araştırması, aynı çevreler tarafından büyük beğeni toplamış ve Binnaz Toprak ile bu çevreler arasındaki soğukluğu gidermişti.

    SOROS SENDİKACISI DİYE SUNULAN PERİHAN SARI DA PM"DE

    Kemal Kılıçdaroğlu"nun özel isteği ile Parti Meclisi"ne giren bir başka isim ise Hükümetle yapılan toplu sözleşme görüşmelerine DİSK adına katılan eski Genel Sekreter Yardımcısı olan ve kısa süre önce Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Perihan Sarı. Sarı da TESEV ve Açık Toplum Enstitüsü adına sendikal çalışmalar yürüten bir isim. Sarı, yabancıların Türkiye"de sendika kurmasını savunduğu için araştırmacı yazar ve eski ADD"li Yılmaz Dikbaş tarafından "AB mandacısı" olarak nitelendirilmişti. Sarı"nın "Yabancıların sendika kurucusu olma hakkı, AB uyum süreciyle bağlantılıdır. Mütekabiliyet esasına göre birlik üyesi ülkelerden birinin vatandaşı bir diğer ülkede sendika kurabilir" şeklindeki sözleri büyük tepki toplamıştı. Sarı, bu tepkilere karşı kendini şu sözlerle savunmuştu: "Bunlar korkulacak konular değil. Olayı işçi sınıfının dayanışması şeklinde yorumlamak lazım. Yabancı sermaye nasıl gelip örgütleniyorsa, uluslararası bir işçi federasyonunun Türkiye"de temsilcilik açması da işçi sınıfıyla dayanışma anlamını taşıyor."

    1 MİLYON EURO"LUK HİBENİN MİMARI

    AB kurumları ve Soros vakıflarıyla sıkı ilişkisi olan Perihan Sarı, AB"den bir milyon Avro hibe almayı başararak sendikalar ve sivil toplum kuruluşları arasında bu anlamda bir rekor kıran DİSK"in bu yöndeki ilişkilerini düzenliyor.

    MİSYONER OKULU"NDAN MEZUN MARSHALL FONU"NDA GÖREVLİ SOROS"UN LİSANSLI ARAŞTIRMACISI

    Kemal Kılıçdaroğlu"nun özel talebiyle Amerika"dan gelen ve halen New America Foundation ve Alman Marshall Fonu"nda görevli olan Doğa Çiğdemoğlu, Soros"un Amerika"daki merkez vakfı Open Society Institute"un da lisanslı araştırmacılarından. 26 yaşındaki Doğa Çiğdemoğlu, Kılıçdaroğlu"nun en genç kurmayı oldu. The George Washington University mezunu Çiğdemoğlu, terörizm ve güvenlik uzmanı. Türkiye"deki ilk misyoner okullarından biri olan Tarsus Amerikan Koleji mezunu Doğa Çiğdemoğlu, The George Washington University"de uluslararası ilişkiler, çatışma ve güvenlik konusunda eğitim gördü. King"s College London"da Uluslararası Barış ve Güvenlik konusunda master yaptı. New America Foundation ve Alman Marshall Fonu"nda görev aldı ve bu görevleri halen sürüyor.

    YENİ AKİT




    Soros'un kızları CHP yönetiminde Yorumları