CNN, Metin Şentürk'ü tanıttı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-19-2010 (15:17)   Son Mesaj: 03-20-2011 (14:25)    Cevap: 1    Gösterim: 789  

    12-19-2010

    CNN, Metin Şentürk'ü tanıttı

    CNN, Metin Şentürk'ü tanıttı


    Türkiye’deki engellileri mercek altına alan CNN International, Ferrari’de 292 km hızla ‘Dünya Görme Engelliler Sürat Rekoru’nu kıran Metin Şentürk’ü tanıttı.

    Amerikan televizyon kanalı CNN International"ın bu ay Türkiye"ye ayırdığı "i-List" programının internet sitesinde, görme engelli sanatçı Metin Şentürk tanıtıldı. Türkiye"deki engellilerin durumu mercek altına alınındığı programda, Şentürk"ün engellilerin sorunları konusunda yoğun kampanyalar yürüten bir isim olduğuna ve Dünya Engelliler Vakfı"nın da kurucusu olduğuna vurgu yapıldı.
    ENGELLİLERİN YORULMAZ AVUKATI

    Samimi kişiliğiyle tanınan Şentürk"ün, Ferrari ile 292 km hızla "Dünya Görme Engelliler Sürat Rekoru"nu kırarak, Guinness Rekorlar Kitabı"nda yer alması da dikkat çekti. CNN International, 24 televizyonunda "Benim Gözümle" adlı programını sunan sanatçıyı şu sözlerle tanıttı: Metin Şentürk, kendisini Türkiye"deki 8,5 milyon engelli için bir "öncü" olarak görüyor... "Engellilerin yorulmak bilmez avukatı" Şentürk engellilerin "hayata dört elle sarılmaları ve umutsuzluğa düşmemelerini" istiyor. - AA

    İngiliz Newman'ın rekorunu kırmıştı

    Nisan ayında, Şanlıurfa GAP Havaalanı"nda "Dünya Engelliler Sürat Rekoru"nu kırmak için direksiyon başına geçen görme engelli sanatçı Metin Şentürk, ortalama 292, en yüksek ise 303 km hıza ulaşarak İngiliz görme engelli Mike Newman"ın 268 km"lik rekorunu kırmıştı.

    STAR GAZETESİ




    CNN, Metin Şentürk'ü tanıttı Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  03-20-2011, 14:25

    --->: CNN, Metin Şentürk'ü tanıttı


    metin senturk un gorme engelliyken hayati super
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci