Google Maps 5.0'ı yakından tanıyın   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-19-2010 (12:41)   Son Mesaj: 12-19-2010 (12:41)    Cevap: 0    Gösterim: 581  

    12-19-2010

    Google Maps 5.0'ı yakından tanıyın

    Google Maps 5.0'ı yakından tanıyın
    Google'ın kaybolmayı tarih öncesi hale getirdiği sistemi Google Maps, geçtiğimiz hafta yeni sürümünü yayınladı. Peki, Google Maps 5.0 ne gibi özelliklere sahip? Yeni sürüm neler sunuyor?

    Android işletim sistemine özel yeni Google Maps 5.0'ın eski sürümlere göre en önemli değişikliklerinden bir tanesi seyir için kullanılan haritanın tamamen yeniden inşa edilmiş olması.





    Bu yeni harita vektör grafikler kullanarak size yeni ve dinamik bir sunum gerçekleştiriyor. Peki, vektör grafik nedir? Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net, bu önemli soruların cevaplarını özel bir yazıyla verdi.

    Vektör grafikler çözünürlükten bağımsız, her bir nesnenin matematiksel ifadelerle oluşturulduğu ve en önemlisi detay kaybetmeden herhangi bir boyuta yeniden ölçeklendirilebilen grafik türüdür.Grafikler sizin belirlediğiniz ölçüye göre oluşturulur.

    Yeni Google Maps 5.0'ı açtığınızda harita 256 x 256 piksel bölümlerle akıllı telefonunuza indiriliyor. Yazılım bu verileri yorumlayarak size üç boyutlu vektör grafik olarak sunum yapıyor.



    Google Maps 5.0'ı yakından tanıyın

    Bu ufak harita parçalarından 360 milyar tanesi tüm dünya haritasını oluşturuyor. Ayrıca bu parçalar 20 ayrı zum kademesine sahip. Para karşılığında GPS üreticilerine seyir haritası hazırlayan firmaların elinde bile böyle bir hazine yok. Bu yüzden, Google'ın Android için hazırladığı Maps 5.0 sürümü devrim niteliği taşıyor.

    :: Google Maps 5.0 deneyimlerinizi bizimle paylaşın.


    SDN - ShiftDelete.Net





    Google Maps 5.0'ı yakından tanıyın Yorumları