CHP Kurultayı mahkemeye götürülüyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-19-2010 (02:54)   Son Mesaj: 12-19-2010 (02:54)    Cevap: 0    Gösterim: 522  

    12-19-2010

    CHP Kurultayı mahkemeye götürülüyor

    CHP Kurultayı mahkemeye götürülüyor


    Eski CHP Gençlik Genel Kolları Başkanı Umut Tunç, kurultayda PM'nin oluşumunda kadın kotasının hesaplanma yöntemine ilişkin divana itirazda bulunduğunu, itirazını yasal süresi içinde seçim kuruluna taşıyacağını bildirdi.

    Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzde 25 olan kadın kotasının, 68 kişilik blok listede ve 12 üyenin seçildiği 18 kişilik Bilim Yönetim ve Kültür Platformu listesinde ayrı ayrı uygulanması gerektiğini savunarak, bu yöndeki itirazını divana ilettiğini söyledi.
    Kendisinin de kurultay delegesi olduğunu ve 20 delegenin imzasıyla itirazda bulunduğunu kaydeden Tunç, kurultayın ardından 3 gün içinde seçim kurullarına yasal itiraz hakkı bulunduğunu, kendisinin de bu süre içinde itirazını yapacağını ifade etti.

    Umut Tunç, kısa süre önce Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevinden alınmıştı. Tunç'un bu görevi yürüttüğü sırada Gençlik Kollarınca Genel Merkez binasında düzenlenen ''AKP Eziyetleri'' adlı sergi, parti yönetimince eleştirilmişti.




    CHP Kurultayı mahkemeye götürülüyor Yorumları