Sosyalist Enternasyonal'den Kılıçdaroğlu'na mesaj   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-18-2010 (18:58)   Son Mesaj: 12-18-2010 (18:58)    Cevap: 0    Gösterim: 486  

    12-18-2010

    Sosyalist Enternasyonal'den Kılıçdaroğlu'na mesaj

    Sosyalist Enternasyonal'den Kılıçdaroğlu'na mesaj


    Sosyalist Enternasyonal Genel Başkanı Yorgo Papandreu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na telgraf göndererek, başarılı bir kurultay diledi.

    Alınan bilgiye göre, Papandreu, ''Sevgili arkadaşlar ve yoldaşlar, sevgili Kemal'' diye başlayan telgrafında, ''Sosyal demokrasinin temel değerleri olan dayanışma, fırsat eşitliği, insan hakları ve sosyal hakların korunmasını hedefleyen politikalarıyla gereken toplumsal değişimi biz gerçekleştirebiliriz'' ifadesine yer verdi.
    Kurultaya katılım için gönderilen davete teşekkür eden Papandreu, Ankara'da olmayı çok istemesine rağmen, Yunanistan Parlamentosu'ndaki yıllık bütçe görüşmelerinde bulunması gerektiği için bunu gerçekleştiremediğini bildirdi. Papandreu, şunları kaydetti:

    ''Küresel ekonomik krizin bu zor günlerinde, sosyal demokrasinin önerileri her zamankinden çok daha fazla geçerlidir ve halkın günlük sorunlarına somut çözümler üretebilir. Bizim ortak hedefimiz, kalkınmayı sosyal adalet ve saydamlıkla birleştirmektir.

    Sosyal demokrasinin temel değerleri olan dayanışma, fırsat eşitliği, insan hakları ve sosyal hakların korunmasını hedefleyen politikalarıyla gereken toplumsal değişimi biz gerçekleştirebiliriz. Önümüzde duran zorlukların üstesinden gelebilmek için partilerimiz daha açık ve katılımcı olmalıdır ve bu da Sosyalist Enternasyonal çatısı altında işbirliğiyle sağlanabilir.

    Sizlere başarılı ve verimli bir kurultay diliyorum.''




    Sosyalist Enternasyonal'den Kılıçdaroğlu'na mesaj Yorumları