Org. Koşaner'i 'görevden alın' çağrısı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-18-2010 (18:58)   Son Mesaj: 12-18-2010 (18:58)    Cevap: 0    Gösterim: 452  

    12-18-2010

    Org. Koşaner'i 'görevden alın' çağrısı

    Org. Koşaner'i 'görevden alın' çağrısı


    Beyoğlu'nda Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu üyesi bir grup, BDP lideri Selahattin Demirtaş tarafından gündeme getirilen iki dilli hayat talebine Genelkurmay'dan yapılan açıklamaya tepki gösterdi.

    Beyoğlu'nda Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu üyesi bir grup, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tarafından gündeme getirilen 'Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde iki dilli hayat olacak' açıklamasına karşı Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yazılı açıklama yapmasını protesto etti. Eylemciler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve diğer yetkililerin görevden alınmasını istedi.
    Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu üyesi yaklaşık 100 kişilik, Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yaptığı açıklamayı protesto etmek için Galatasaray Meydanı'nda toplandı. 'Ordu siyasetten elini çek' yazılı pankart açan grup 'Kürtler Kürtçe konuşur' yazılı dövizler açtı. Galatasaray Meydanı'nda bir süre bekleyen grup, 'Kürtler Kürtçe konuşur' , 'Çeneni kapa çeneni kapa Genelkurmay çeneni kapa' , 'Öz öz özgürlük ana dile özgürlük' , 'Dur de dur de ırkçılığa dur de' , 'Darbelere karşı omuz omuza' , 'Yaşasın halkların kardeşliği' şeklinde sloganlar attı. Eylemciler daha sonra İstiklal Caddesi üzerinden Tünel Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca da sloganlar atan grup ıslıklar çalarak da tepkilerini dile getirdi.

    Tünel Meydanı'nda darbe karşıtları adına basın açıklaması yapan Irmak Yavlal, Genelkurmay'a cevap vermekten bıktıklarını belirterek, "Ama onlar muhtıra vermekte, belindeki silaha güvenip kabadayılık yapmaktan , kendilerini nimetten saymaktan henüz bıkmadı." şeklinde konuştu. "Taze Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner kudretli bir paşa olduğunu ispat etmeye çalışıyorsa boşuna uğraşıyor." diyen Yavlal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Toplumun en çok mağdur edilen, ezilen kesimi Kürtleri gözüne kestirip 'yıkılmadık, zindeyiz' mesajı vereceğini sanıyorsa yanılıyor. Biz 27 Nisan 2007'den bu yana birbirinden sert Genelkurmay Başkanları gördük. Onlar da kah internetten kah kameralara karşı parmak sallayarak halkı hizaya çekeceklerini zannettiler. Ancak durum hiç de alıştıkları gibi olmadı. Savurdukları her lafın cevabını bin misliyle aldılar. Korkarız ki Işık Koşaner haleflerinin düştüğü durumlardan ders çıkarmışa benzemiyor."

    Genelkurmay'ın siyasete müdahale ederek bir kez daha suç işlediğini kaydeden Yavlal, Hükümetin açıklamayı yapan Genelkurmay başkanı ve diğer yetkilileri görevden almasını istedi.

    Gurup basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.




    Org. Koşaner'i 'görevden alın' çağrısı Yorumları