Bakan Yıldırım Mercedes'in kamyon fabrikasında   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-18-2010 (18:23)   Son Mesaj: 12-18-2010 (18:23)    Cevap: 0    Gösterim: 521  

    12-18-2010

    Bakan Yıldırım Mercedes'in kamyon fabrikasında

    Bakan Yıldırım Mercedes'in kamyon fabrikasında


    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Aksaray'da Mercedes-Benz Türk'ün kamyon fabrikasını gezdi.

    Ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Aksaray'a gelen Yıldırım, partisinin Aksaray İl Teşkilatının 29. İl Danışma Meclisi Toplantısına katıldıktan sonra, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta'yı makamında ziyaret etti.
    Yıldırım, Başkan Palta'dan yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyarette Palta, Bakan Yıldırım'a Taşpınar halısı hediye etti.

    Ardından Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikasına giden Yıldırım, fabrikanın üretim bantlarını gezdi.

    Mercedes-Benz Türk Pazarlama Direktörü Süer Sülün'den fabrika hakkında bilgi alan Bakan Yıldırım, daha sonra banttan çıkan bir kamyona binerek gazetecilere poz verdi.

    Ardından Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'ne geçen Yıldırım, burada da Tarım Kredi Kooperatifleri Birliğinin plastik fabrikasını gezdi. Burada Aksaraylı iş adamları ile bir araya gelen Bakan Yıldırım, iş adamlarının sorunlarını dinledi.

    Toplantıya katılan MHP Aksaray Milletvekili Osman Ertuğrul, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta'nın, TCDD Genel Müdür Yardımcısı iken kente tren getirme sözünü verdiğini, ancak bunun şu ana kadar gerçekleşmediğini söyledi.

    Bundan sonraki süreçte Aksaray'a trenin gelmesini temenni ettiklerini söyleyen Ertuğrul, ''Gelmezse Nevzat Beyin işi zor'' dedi.

    Bakan Yıldırım, döşeyecekleri 70-80 kilometrelik ray ile Aksaray'ı Ulukışla'dan geçen tren hattına bağlayacaklarını bildirdi.

    Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri yüksek hızlı tren güzergahı için de çalışmaları olduğunu ifade eden Yıldırım, bu hattın da daha çok turizm amaçlı olarak Aksaraylılar tarafından kullanılabileceğini bildirdi.

    Bakan Yıldırım, daha sonra Aksaray'dan ayrıldı.




    Bakan Yıldırım Mercedes'in kamyon fabrikasında Yorumları