İş Bankası bin kişiyi işe alacak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-18-2010 (17:21)   Son Mesaj: 12-18-2010 (17:21)    Cevap: 0    Gösterim: 501  

    12-18-2010

    İş Bankası bin kişiyi işe alacak

    İş Bankası bin kişiyi işe alacak


    İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, “2010 yılındaki gibi her hafta aşağı yukarı bir şube açacağız. Gelecek yıl 50 - 60 civarında şube açılır, bin civarında personel alımımız olur diye tahmin ediyorum.'' dedi.


    İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Erbil ve Bağdat şubelerinin 3 ay içinde hizmete gireceğini bildirdi. Özince, Rusya"da satın aldıkları Bank Sofia"nın devri için de bu ülkenin güvenlik onayı vermesini beklediklerini kaydetti.
    İş Bankası Emeklileri Derneği'nin Bursa Lokali açıldı. Açılışa katılan İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, gazetecilerin sorularını da cevaplandırdı. Türkiye"de zayıflamadan yurt dışında yatırım yapacaklarını vurgulayan Özince, Rusya"da almayı planladıkları Bank Sofia ile ilgili şu bilgileri verdi:

    "Rusya'nın güvenlik onayı vermesinin ardından devir bilançoları çıkarılacak. 2 ay içinde Bank Sofia"yı satın alacağımızı tahmin ediyorum. Bank Sofia 15 şube ve temsilciliği bulunan küçük bir banka. İş Bankası olarak büyütüp, geliştirebileceğimizi düşünüyoruz. Zaten iştirakimiz Şişe Cam'ın Rusya'nın çeşitli yerlerinde birçok yatırımı var. Bu da finans alanındaki yatırımımız olacak."

    Rusya"nın dışında Balkanlar ve Orta Doğu'da banka satın almayı planladıklarını aktaran Özince, "Türkiye"de bankacılığın gelişimi çok güçlü. Kendi sahamızda yabancı sermaye ile rekabet içindeyiz. Türkiye'deki gücümüzü azaltma pahasına yatırım yapacak değiliz. Ama yurt dışında şube açma çalışmalarımız devam ediyor. Irak'ta 4 şube düşünüyoruz. Bunların Bağdat ve Erbil öncelikli olmak üzere yeni yılın ilk 3 aylık döneminde açılır diye tahmin ediyorum. Suriye'de temsilcilik, Azerbaycan'da şube, Bulgaristan'da iştirakimiz İşbank GBBH'nın şube faaliyetleri var." diye konuştu.

    İş Bankası olarak kredi verme yarışında olmadıklarına vurgu yapan Ersin Özince, "Bizim 'Şu kredide birinci olacağız, bu kredide ikinci olacağız' diye bir çabamız yok. Biz sadece sağlıklı kredi vermeye çalışıyoruz. İnsanlara da ödeyebilecekleri borcun altına girebilecekleri tutarlarda kredi vermeye özen gösteriyoruz. Biz kredi mağdurları yaratmamaya çalışıyoruz. Buna rağmen de böyle sıkıntılar olduğunda da borcunu ödeyecek gücü ve niyeti olanlarla da oturup her türlü sıkıntıyı çözmeye çalışıyoruz. Bizim sorumlu kredilerimiz toplam kredilerimizi içinde çok küçük bir paydır." dedi.

    İş Bakası Genel Müdürü Özince, banka olarak her yıl yaklaşık bin kişiye istihdam sağladıklarını aktarırken, yatırımlarını sadece büyükşehirlerde yapmadıklarının altını çizdi. Özince sözlerini şöyle tamamladı:

    "Anadolu'nun her yerinde, ilçelerde, küçük yerleşim yerlerinde de şubeler açan en geniş teşkilata sahip olan özel bankayız. 2010 yılındaki gibi her hafta aşağı yukarı bir şube açtık. Gelecek yıl 50- 60 civarında şube açılır diye tahmin ediyorum. Kriz var denilen 2 yılda 4 bine yakın yeni personel almıştık. Tabii ayrılanlar da oldu. 4 bin kadro artışı olmadı. Yeni şubeler ve emekli olan mensuplarımızın yerini doldurmak için binden aşağı rakam yok."




    İş Bankası bin kişiyi işe alacak Yorumları