Van ve Hakkari'de gösteri bahanesi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-18-2010 (16:58)   Son Mesaj: 12-18-2010 (16:58)    Cevap: 0    Gösterim: 536  

    12-18-2010

    Van ve Hakkari'de gösteri bahanesi

    Van ve Hakkari'de gösteri bahanesi


    Van'da, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde üst araması yapılan kişinin kendini vurduğu olayı bahene eden grup, izinsiz gösteri yaptı.

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, 10 Aralık'ta, jandarma ekiplerince durdurulan araçta üst araması yapıldığı sırada Sedat Karadağ'ın kendisini vurduğu olayı bahane eden grup, BDP Van İl Başkanlığı önünde toplandı.
    Grup daha sonra terör örgütü elebaşı lehine slogan atarak, Karadağ'ın tedavi gördüğü Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesine kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında kalabalık arasında bulunan yüzleri maskeli grup, çevrede güvenlik önlemi alan polislere taşla saldırdı. Grup, BDP'li yöneticilerin uyarısıyla eylemlerine son verdi.

    Hastane önünde yapılan basın açıklamasının ardından BDP'li yöneticiler, hastanede tedavisi devam eden Karadağ'ın ailesini ziyaret etti.

    Bu sırada yürüyüşe geçen ve çoğunluğu çocuklardan oluşan grup ise Kazım Karabekir Caddesi'nde güvenlik önlemi alan polisler ile iş yerlerine ve park halindeki araçlara taşla saldırdı.

    Polisin tazyikli suyla müdahalede bulunduğu grup, ara sokaklara dağıldı.

    10 Aralık'ta, Yüksekova'da bir ihbarı değerlendiren İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, gece saatlerinde Aziz Sevmiş yönetimindeki pikap ile sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir otomobili İpekyolu Caddesi'nde oluşturulan kontrol noktasında durdurmuş, araçlardaki 1'i kadın 9 kişinin üst araması yapılmak istenirken şüpheliler arasında bulunan Sedat Karadağ'ın (33) tabancasıyla kendisini yaralamıştı.




    Van ve Hakkari'de gösteri bahanesi Yorumları