Bekaroğlu: Vergi gelirinin yüzde 75'i dolaylı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-18-2010 (15:37)   Son Mesaj: 12-18-2010 (15:37)    Cevap: 0    Gösterim: 529  

    12-18-2010

    Bekaroğlu: Vergi gelirinin yüzde 75'i dolaylı

    Bekaroğlu: Vergi gelirinin yüzde 75'i dolaylı


    HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, devletin vergi gelirinin yüzde 75'ini dolaylı vergilerin oluşturduğunu öne sürdü.

    HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, devletin vergi gelirinin yüzde 75'ini dolaylı vergilerin oluşturduğunu öne sürerek, ''Dolaylı vergi namert vergisidir, zenginin ve fakirin eşit bir şekilde ödediği vergidir. Böyle bir ülkede demokrasi olmaz'' dedi.
    Bekaroğlu, Düzce'de bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, HAS Parti'yi siyasi boşluğu doldurmak için kurduklarını söyledi.

    Türkiye'de mevcut siyasi partiler arasında HAS Parti'nin 63. parti olarak siyasal hayatta yerini aldığını ifade eden Bekaroğlu, mevcut siyasi partilerin Türkiye'nin yıllardan beri devam eden sorunlarını çözemediğini, bunun aksine sorunlar üzerinden kavga ettiklerini ileri sürdü.

    Bekaroğlu, Türkiye'de yeni bir siyasi hareketi etkin hale getirmenin zor olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

    ''Büyük partilere müthiş devlet yardımı yapılıyor. Müteahhitlerden yardımlar alıyorlar ve o imkanlarla kendilerini tanıtıp seçime giriyorlar. HAS Parti ne devlet yardımı ne de müteahhitlerden yardım istiyor. Siyasetin finansmanını siyasete gönül vermiş olan insanlar, yani üyelerimiz yapacak. Küçük imkanlarla çok büyük imkanı olan siyasi kuruluşlara karşı siyaset yapacağız. En temel iddiamız, siyasette kararı öncelikli olarak o partiye üye olan insanların vermesidir. Aktif üye sistemi geliştirdik. Partiye üye olan herkes 10 liradan 100 liraya kadar aidat ödeyerek bu partiyi finanse edecek. Bu parti şu anda olduğu gibi bundan sonra da devlet yardımı almayacak.''

    TBMM'de bütçe görüşmelerinin sürdüğünü anımsatan Bekaroğlu, TBMM'de iki muhalefet partisi bulunmasına karşı bütçenin yerine Kayseri'deki yolsuzluk iddiasının gündeme getirildiğini öne sürdü.

    Devletin topladığı vergilerin yüzde 75'nin dolaylı vergi olduğunu iddia eden Bekaroğlu, ''Dolaylı vergi namert vergisidir, zenginin ve fakirin eşit bir şekilde ödediği vergidir. Böyle bir ülkede demokrasi olmaz. Siz insanlara 3 kuruş para veriyorsunuz, dolaylı vergilerle 5 kuruş alıyorsunuz. Örneğin benzinde Türkiye insanı yüzde 70 dolayında vergi veriyor'' diye konuştu.




    Bekaroğlu: Vergi gelirinin yüzde 75'i dolaylı Yorumları