Twitter Morgon Freeman'ı öldürdü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-18-2010 (11:17)   Son Mesaj: 12-18-2010 (11:17)    Cevap: 0    Gösterim: 402  

    12-18-2010

    Twitter Morgon Freeman'ı öldürdü

    Twitter Morgon Freeman'ı öldürdü


    Filmlerde oynadığı babacan karakterlerle tanınan Morgan Freeman Twitter'a göre bugün hayatını kaybetti. Olayın aslı ise internet gazeteciliğini sorgulatacak düzeyde...


    Bugün Twitter üzerinde yayılan bir haber dünya çapındaki sayısız sinemaseveri yasa boğdu. Micro blog sitesinde bir anda en çok yayılan bu habere göre ünlü oyuncu Morgan Freeman'ın cesedi bulunmuştu.

    İnsanlar olayın gerçekliğini araştırırken, CNN'in web sitesinde Twitter kaynaklı bu haberin doğrulanmasıyla birlikte sinema dünyası bir üstadı kaybetmenin acısını yaşadı.

    Normalde ölen bir ünlünün ardından yaşanan mesajlaşmalar ve anma çalışmaları devam ederken, CNN bir özür yazısı yayınlayıp durumun gerçek olmadığını belirtti.

    Kısa süre sonra ölüm haberinin aslında bir Twitter şakası olduğu çeşitli haber sitelerinde yer aldı. Birkaç saat içerisinde Freemen hayranları hem üzüntüyü hem de sevinci aynı anda yaşadı.


    Twitter Morgon Freeman'ı öldürdü


    Gerçek Ortaya Çıkana Kadar Yas Tutuldu

    Bu ilginç durum sosyal ağ sitelerinin elindeki gücü de gözler önüne seriyor. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, ünlülerin, Twitter'ı özel basın odaları gibi kullanmaları özellikle hızlı haber yapmanın önemli sayıldığı internet gazeteciliği için iyi bir kaynak oluşmasını sağladı.

    Ancak, hızlı haber vermek isteyen web siteleri artık olayları doğrulama gereği duymuyor. Şirketlerin bile kendi web sitelerinden önce duyuru yapmaktan çekinmediği sosyal ağ hesapları, kötü niyetli insanların elinde kriz çıkartacak kadar güçlü.

    ::Sosyal ağ sitelerinin bir haber kaynağı olmasını doğru buluyor musunuz?


    SDN - ShiftDelete.Net






    Twitter Morgon Freeman'ı öldürdü Yorumları