Başbakan Erdoğan Muş'ta 35 fabrika açacak   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-17-2010 (20:19)   Son Mesaj: 04-21-2011 (10:53)    Cevap: 1    Gösterim: 998  

    12-17-2010

    Başbakan Erdoğan Muş'ta 35 fabrika açacak

    Başbakan Erdoğan Muş'ta 35 fabrika açacak


    Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Başbakan'ın kente gelişinde 35 fabrikayı açacağını ve bunun bir ilk olduğunu söyledi.

    Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın açılışının yapacağı işletmeler sayesinde Muş'un şahlanacağını belirtti. 2 günlük Muş ve Bitlis gezisi kapsamında Muş'a gelecek olan Başbakan Erdoğan'ın, 35 orta ve büyük ölçekli fabrikanın açılışının yapacağı belirtildi. Konuyla ilgili makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Bektaş, Muş'un birkaç yıl öncesine kadar ihracatı olmayan tek il olduğunu söyledi. Bu tabloyu değiştirmek için hemen çalışmalara başladıklarını ifade eden Bektaş, yapılan çalışmalar sonucunda Muş'ta üretime başlayan 35 orta ve büyük ölçekli fabrika kurulduğunu kaydetti.
    Yapılan çaba ve çalışmalar sonucu Muş'un bir dönüm noktasına ulaşmış olduğunu dile getiren Bektaş; "2003 yılı DPT resmi rakamlarında Muş'un hak etmediğine inandığımız bir tablo vardı. Muş sosyoekonomik gelişmişlik açısından ülkemizin 81'inci iliydi. O gün Muş'ta bu tabloyu değiştirmek için başlayan çabalar, bugün artık bire dönüm noktasına, bir büyük geleceğe kucak açma noktasına ulaşmış bulunuyor. İhracatı sıfır olan Muş, önce Barit Fabrikası'yla ihracata başladı. Sonra Çimento Fabrikası start aldı ve Muş'un potansiyeliyle biz buluştuk. Taş taş üstüne, fabrika fabrika üstüne kondu. Çimento bitti, imalata başladı, daha da büyüdü ve ihracata başladı. Tekel'in yıllardır boş olan binalarını aldık ve gelmez denen sanayicilere verdik. Malazgirt'te ve organize sanayi bölgesinde bu anlamda çalışmalar yaptık. Bir şehrin ayağa kalkması için ne lazımsa hep birlikte yaptık ve artık şehir ayağa kalkıyor, çevresine ışık, insanına umut sunuyor. Sıfır ihracatı olan Muş'ta 14 milyon dolar ihracata yükseldik ve 35 fabrika açtık. Bu fabrikalar Sayın Başbakanımız tarafından açılacak ve artık Muş'un ekonomik anlamda daha da kalkınacak" dedi.

    Başbakan Erdoğan tarafından yarın açılışı gerçekleştirilecek özel sektör yatırımlar şunlar: Muş Çimento Fabrikası, Muş Süt Fabrikası, Biltaş Beton Doğal Taş İşletmesi, MİSTAŞ Bisküvi Fabrikası, Gümüşlerhanlar Çelik Kapı, Gür Tarım, MNT Geri Dönüşüm Sanayi ve Ticaret A.Ş, Maş Madencilik, Plastik Boru Fabrikası, Güray Ayakkabı Tekstil Deri İth.İhr.San.Tic.LTD. Şti., Akaydın Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, Barco Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., Oto Ampul İmalatı, Yeşil Hayat Lokum Fabrikası, İCS Mobilya Maş Madencilik, Motaş Mobilya, Ermiş Kanepe, Akberfin Temizlik Malzemeleri, Poliper Ltd.Şti, Aykoç Ltd.Şti, Ezel Mobilya, Yıldırak Kardeşler Mobilya ve Dekorasyon, Soydan Tekstil, Tulips Peçete, BİMS Fabrikası, Mermer Fabrikası, Irmak Çikolata Gıda İnş. Hay. Tar. San. Tic.ltd.Şti, Çapsan Gıda San ve Dış Tic. Ltd. Şti., Aktiv Tarım, Tarsan Tarım, Birlik Tarım, Öz Yoldaş Mobilya, Sağlam Zirai Aletler, Avcılar Metal, Turba Madencilik A.Ş.




    Başbakan Erdoğan Muş'ta 35 fabrika açacak Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  04-21-2011, 10:53

    --->: Başbakan Erdoğan Muş'ta 35 fabrika açacak


    [QUOTE]mus cimento fabrikasi telefon numarasi
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci